1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ARUCAD Karpaz’da ‘Robinson Crusoe Atölyesi’ düzenledi
ARUCAD Karpaz’da ‘Robinson Crusoe Atölyesi’ düzenledi

ARUCAD Karpaz’da ‘Robinson Crusoe Atölyesi’ düzenledi

ARUCAD Tasarım Fakültesi akademisyen ve öğrencileri, Mehmetçik Belediyesi işbirliğiyle Karpaz’ın Balaban Sahili’nde ‘Robinson Crusoe Atölyesi’ düzenledi.    

A+A-

 

Büyük bir sahil temizliği yaparak deniz kirliliği ve çevremize vereceği zararın farkındalığını artırmak amacıyla 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Karpaz’ın Balaban Sahili’nde düzenlenen atölyeye ARUCAD Tasarım Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve çalışanları katıldı. 

Mehmetçik Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen üç günlük atölyede, ilk gün Balalan sahil şeridinden yoğun bir çöp toplama işleminin ardından, bir tasarım ve inşa oturumu düzenledi. Atölye sonunda tamamlanan atık çöplerden oluşan heykel tasarımı çevre kirliliği konusundaki endişelerini iletmek için bir ‘Totem Direği’ sembolüne dönüştü. Totem Direği heykelinin son tasarımı, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli tarafından ilgiyle karşılandı ve Mehmetçik Köyü'nde merkez köy meydanına taşındı. Heykelin bir konuşma noktası haline gelmesi ve çöpün gezegen üzerindeki etkileriyle ilgili kamu bilincini arttırması umulmaktadır.

ARUCAD Tasarım Fakültesi, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'ye, etkinlik süresince verdiği destekten ve tüm katılımcılara üç günlük çalıştay boyunca gösterdikleri yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Fakülte akademisyenleri, daha fazla katılımcıyla bu etkinliği her yıl düzenlemeyi planladıklarının açıkladı.  

 

a1-069.jpg

 

 

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
Etiketler :