1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'ARTVİN SELİNDE' 1 KIBRISLI TÜRK…
ARTVİN SELİNDE 1 KIBRISLI TÜRK…

'ARTVİN SELİNDE' 1 KIBRISLI TÜRK…

SAĞANAK YAĞMUR, TOPRAK KAYMASI, PANİK… YENİDÜZEN’in ulaştığı Altuğ Galip, Pokut ve Sal yaylarını fotoğraflamak için Artvin’e doğru seyahat ettikleri sırada Arhavi bölgesi yakınlarında yaşanan sağanak yağmur, toprak kayması nedeniyle panik halinde geri dön

A+A-

Fotoğraf makineleriyle birlikte “Karadeniz turu” yaparak, bölgeyi fotoğraflayan Kıbrıslı Türk fotoğrafçı Altuğ Galip, İlhan Eroğlu, Cuma Çevik, İlkin Karacan Karakuş ve Erdem Silay, Artvin Borçkaya’ya seyahat ettikleri sırada sel felaketinden son anda kurtuldu. 5 kişilik  fotoğrafçı grubunda bulanan Kıbrıslı Türk Altuğ Galip yaşadıklarını YENİDÜZEN’e anlattı.

 

Ayşe GÜLER

Türkiye’de Artvin ilinde geçtiğimiz gün yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden aralarında Kıbrıslı Türk fotoğrafçı Altuğ Galip’in de bulunduğu 5 kişilik fotoğrafçı grubu kıl payı kurtuldu.

Kameralarıyla birlikte Karadeniz turu yaparak, bölgeyi fotoğraflamaya karar veren Altuğ Galip, İlhan Eroğlu, Cuma Çevik, İlkin Karacan Karakuş ve Erdem Silay isimli 5 kişilik fotoğrafçı grubu, programın son gününde Artvin Borçkaya’ya gitmek için yola çıktı.

Arhavi’ye giden grup, yoldaki toprak kayması, sağanak yağmur nedeniyle panik halinde geri dönerek, canlarını kurtardı.

Şu an İstanbul’da olan fotoğrafçıların sağlık durumlarının iyi olduğu, programlarına devam ettikleri öğrenildi.

Galip: “Şu an İstanbul’dayız, iyiyiz”

YENİDÜZEN’in ulaştığı fotoğrafçı Altuğ Galip, şu anda halen Türkiye’de olduklarını, ancak korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Galip, arkadaşlarıyla birlikte çıktıkları Karadeniz turunda yaşadıkları korku dolu anları ve sonrasını anlattı.

Pokut ve Sal yaylarını fotoğraflamak için Artvin’e doğru yola çıktıkları sırada Arhavi’ye geldiklerinde ‘göz gözü görmediğini’, toprak kaymasının yaşandığını ve yollara çamur aktığını söyleyen Galip, bazı araçların yol kenarında durduğunu, ağaçların ise şiddetli yağmur nedeniyle devrildiğini belirtti.

Galip, ani bir kararla geri dönmeye karar verdiklerini ve Rize’ye gittiklerini dile getirdi.

Kısa bir süre sonra, Trabzon Havaalanı’ndan İstanbul’a geldiklerini ve şu anda İstanbul’da olduklarını sözlerine ekleyen Galip, hafta sonu Ada’ya döneceğini belirtti.

Bu haber toplam 3775 defa okunmuştur