1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Artış haksızlık olur”
“Artış haksızlık olur”

“Artış haksızlık olur”

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu futbola yapılan 2 milyon 500 bin TL’lik devlet katkısının arttırılması isteyen Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’ne yanıt verdi

A+A-

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, ülke futboluna yapılan 2 milyon 500 bin TL’lik rakama artış yapılması konusunda açıklama yaptı. Cahitoğlu, 32 spor federasyonu içerisinde en fazla maddi katkının futbola yapıldığını, bu katkıdan ayrı olarak yılda 8 ile 9 milyon TL arasında tesis bakım, onarım, spor malzemesi gibi bir ek katkının yapıldığını belirtti. Sadece futbol için 9 milyon TL’yi bulan harcamaların arttırılmasının diğer spor federasyonlarına haksızlık olacağını vurguladı.

Cahitoğlu: “En çok katkıyı futbola yapıyoruz”
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu imzası ile yapılan açıklama şu şekilde: “Son günlerde gerek yazılı, gerekse de görsel basında futbol kulüplerine verilen maddi katkılarla ilgili yapılan ve Bakanlığımız ile Dairemizi hedef alan açıklamalar ile ilgili olarak aşağıdaki bilgileri tüm spor camiası ve kamuoyuyla paylaşmamız zaruri olmuştur. Ülkede var olan 32 spor federasyonu içerisinde en çok kitleye hitap etmekte olan Futbola, Bakanlık ve Spor Dairesi olarak en fazla maddi katkı yaptığımız, herkes tarafından bilinmektedir.”

“Ekstra 8-9 milyonluk bir harcama var”
Son günlerde gerek Futbol Federasyonu, gerekse de Futbol Kulüpleri Birliği, futbola devlet tarafından her yıl yapılan ve tutarı 2 milyon 500 bin TL olan katkının, artırılması yönünde talep ve isteklerde bulunmaktadırlar. Bakanlık ve Spor Dairesi olarak, futbol kulüplerine protokol ile yapılan 2 milyon 500 bin TL’lik katkının dışında, sosyal tesis bakım ve onarım giderlerinin karşılanması, spor malzemesi alınması, saha bakım ve onarım malzemesi alınması, çim sahalar için ihale ile su alımları, futbol tesisi yapımı ve kulüplere Bakanlık ve daire olarak maddi katkıların da yapıldığının ve bunlarla birlikte sadece futbola yılda 8 ile 9 milyon TL arasında bir kaynağın, devlet tarafından harcandığının tüm spor camiası ve kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”

“Artış diğer federasyonlara haksızlık olur”
“Futbolun dışındaki diğer 31 spor federasyonuna maddi katkılar ile birlikte yılda toplam 3 milyon TL harcanırken, sadece futbol için 9 milyon TL’yi bulan harcamaların, daha da artırılmasının, diğer spor federasyonlarına ve futbolla değil de diğer spor branşlarıyla meşgul olan gençlere haksızlık olacağını düşünmekteyiz. Konuyu tüm spor camiasına duyurup, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur