1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem
Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem

Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem

Arnavutluk'ta sabaha karşı meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği, 200'den fazla yaralı olduğu belirtildi.

A+A-

Arnavutluk'ta sabaha karşı meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği, 200'den fazla yaralı olduğu belirtildi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da sabah saat 05.54 sıralarında Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az yedi kişinin hayatını kaybettiği ve 200'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Tiran'ın 30 kilometre batısındaki Dıraç kenti yakınları olan deprem, yerin 10 kilometre altında meydana geldi. Tiran 09:10 sularında 6.3 büyüklüğünde ikinci bir depremle daha sallandı.

Elektrik kesintileri yaşandı, eğitime ara verildi

Deprem nedeniyle Arnavutluk'ta iletişimde aksaklıklar ve elektrik kesintileri yaşandı. Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı da Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği; yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiği belirtildi. Sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

İtfaiye ekipleriyle silahlı kuvvetlerin de enkazda çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.

d1-075.jpg

d2-067.jpg

İki ay içince ikinci büyük deprem

Bugünkü deprem, iki aylık bir süreçte ülkeyi vuran ikinci büyük deprem olarak kayda geçti. 

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

Bosna'da da deprem meydana geldi

Öte yandan Arnavutluk'taki depremden birkaç saat sonra, Bosna'da da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü başkent Saraybosna'nın 75 kilometre güneyi olarak açıklandı.

 

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur
Etiketler :