1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Arkama bakarsam tökezlerim”
“Arkama bakarsam tökezlerim”

“Arkama bakarsam tökezlerim”

Türkiye BAL Ligi ekiplerinden Kastamonuspor’da forma giyen İbrahim Çıdamlı açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Futbol yaşantısını Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Kastamonuspor’da sürdüren İbrahim Çıdamlı bu takıma transfer olma süreci ve oradaki ortamla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Kanal Sim ekranlarında yayınlanan Spor Sistem’e telefonla bağlanana yıldız futbolcu Kıbrıs’ta çok güzel günlerinin de çok üzücü günlerinin de geçtiğini söyleyerek, “Ancak bunları kafama takmıyorum. Arkama bakarak koşarsam tökezlerim.”dedi.

Çıdamlı “Buradaki ortamı görmeden yorum yapmasınlar”
Yıldız futbolcu Kıbrıs’tan ayrılmasının ilk sebebinin maddi olanaksızlıklar olduğunu belirtti. Kastamonu’ya geldikten sonra Mustafa Yaşınses ile birlikte gazeteleri ve programları da takip ettiklerini belirten Çıdamlı, “Bazı kişiler BAL Ligi’ne neden geldiğimizi anlamadıklarını söylediler.  BAL Ligi ile KKTC futbolu arasında fark olmadığını söyleyen kişiler oldu. Buraya gelmeyen, buradaki ortamı yaşamayan ve burada dönen paraların farkında olmayan insanlar neden böyle yorum yapıyorlar bunu anlamakta güçlük çekiyorum.” dedi.

“Daha profesyonel bir yapı var”
Türkiye’de futbolcular için uygun şartlarda tesisler olduğunu kaydeden Çıdamlı, oyuncuların, yöneticilerin ve antrenörlerin Türkiye’de daha profesyonel bir düşünce içerisinde olduğunu ifade etti. Kıbrıs’ta çok yetenekli futbolcu arkadaşlarının olduğunu belirten yıldız futbolcu, bu oyuncular için de BAL Ligi’nin çok iyi bir başlangıç olabileceğinin altını çizdi.
Türkiye Süper Ligi’ndeki antrenörlerin de BAL Ligi’ni yakından takip ettiğini bildiklerini aktaran İbrahim Çıdamlı, BAL Ligi’nin daha üst liglerde forma giymek için çok iyi bir basamak olduğunu kaydetti.

“Yeni evli bir insan olarak bu kararı almışsam…”
Çıdamlı Kıbrıs’ta gidebileceği yolun kısıtlı olduğunu kaydederek, “Ben eğer yeni evli bir insan olarak, kalkıp kariyerime Türkiye’de devam etme kararı almışsam bu düşünülmesi gereken bir durumdur.” dedi. Kendisinin 17 yaşından beridir Milli Takım forması giydiğini, bunun yanında 3 farklı kulüpte oynadığını aktaran Çıdamlı, “Ancak iş imkânı olmadığı için seçimimi Kastamonu’dan yana kullanma kararı aldım. ”dedi.

“Bağcıl’dan bir kuruş alacağım yoktur”
Sezon başında Yenicami ile bazı problemler yaşadığını ve Bostancı Bağcıl’a kiralık olarak transfer olduğunu söyleyen Çıdamlı, “Hasan Besim’e çok teşekkür ederim. Benim Bağcıl’dan bir kuruş alacağım yoktur. Buraya gelirken de Hasan Besim’den izin aldım. Ona bu teklifin son şansım olduğunu izah ettim. Hasan Besim de bana gidersem üzüleceğini ancak asla önümü kapatmak gibi bir niyeti olmadığını söyledi.” diye konuştu.

“Kendimi ilk kez futbolcu gibi hissettim”
Kastamonuspor’daki ortamla ilgili olarak yorum yapan Çıdamlı, her şeyin çok düzenli olduğunu ve herkesin kendi işiyle ilgilendiğini söyledi. Kendisini ilk kez bir futbolcu gibi hissettiğini dile getiren yıldız futbolcu, Kastamonuspor futbolcuları olarak tek odaklanmaları gereken şeyin maçlar ve antrenmanlar olduğunu ifade etti.

“Kastamonu’da çok mutluyum”
Türkiye BAL Ligi ile Kıbrıs futbolu arasında maddi açıdan da çok büyük bir farkın olduğunu vurgulayan Çıdamlı,  “Kıbrıs’ta ilk yarıda aldığım maaşı, Türkiye’de prim olarak veriyorlar.” dedi.  Çıdamlı kendisinin tek bir istediği olduğunu ifade ederek, “Buradaki havayı solumadan, buradaki tesisleşmeyi ve futbol kalitesini görmeden kimse yorum yapmasın. Şuan Kastamonuspor’da her şey profesyonelce ve burada olmaktan çok mutluyum. Artık tüm düşüncem burada görevimi yerine getirmek ve takımıma katkı sağlamak.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur