1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "ARIZA GİDERİLDİ"
ARIZA GİDERİLDİ

"ARIZA GİDERİLDİ"

KIB-TEK sabahki kesintiler hakkında açıklama yaptı ve 12.30 itibarıyla tüm bölgelere enerji verildiğini belirtti

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), bu sabah yaşanan arızalar sonucu yaşanan elektrik kesintileri hakkında açıklama yaptı ve saat 12.30 itibarıyla tüm bölgelere enerji verildiğini belirtti.

Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu tarafından yapılan açıklamada, bu sabah iki kez elektrik kesintisi meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, bugün ilk olarak saat 05.04’de önce Kalecik bölgesindeki AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait santraller ile Kalecik Trafo Merkezi arasındaki 132 kV yüksek gerilim iletim hattında izolatörler üzerindeki tozlanma nedeniyle arıza meydana geldiği belirtildi.

KIB-TEK açıklamasında, yaşanan arıza nedeniyle bu hat üzerinden sisteme bağlı olan AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait iki ünitenin devre dışı kaldığı ve bölgesel kesinti oluştuğu ifade edildi.

Kesinti oluşan bölgelere diğer santraller ile yeniden elektrik verilmeye başlandığı sırada bu kez de Kalecik Trafo Merkezi ile Geçitkale Trafo Merkezi arasındaki 132 kV yüksek gerilim iletim hatlarında saat 06.28’de ikinci bir arıza meydana geldiği kaydedilen açıklamada, ikinci arızaya bağlı olarak AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait o an devrede olan diğer santrallerin ürettiği enerjiyi taşıyacak hat kalmadığından bu santrallerin devre dışı kaldığı vurguladı.

Açıklamada, yüksek gerilim iletim hatlarında izolatörlerdeki aşırı tozlanmaya bağlı nedenlerle meydana gelen arızalara bağlı olarak AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait Kalecik’teki santraller devreye alınamadığı için KIB-TEK’e ait santrallerin de oluşan açığı karşılamada yetersiz kalmaları nedeniyle ülke genelinde bölgesel kesintiye gidilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Geçitkale – Kalecik ve Kalecik – AKSA Santralleri arasındaki 132 kV hat arızalarının saat 10.30’da giderildiği aktarılan KIB-TEK açıklamasında, AKSA Enerji Üretim AŞ’ne ait santrallerin saat 11.00’de devreye girmesi ile birlikte kesinti olan bölgelere elektrik akımı verilmeye başlandığı, 12.30 itibarı ile tüm bölgelere enerji verildiği kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur