1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arınç’tan ekonomik protokolle ilgili açıklama
Arınç’tan ekonomik protokolle ilgili açıklama

Arınç’tan ekonomik protokolle ilgili açıklama

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC ziyaretinde Ekonomik ve Mali Protokol üzerinde gözden geçirme yapıldığını belirterek, “Bazı konularda henüz gelişme az olmakla birlikte, bazı konularda ilerleme kaydedilmiştir. Bazı konularda da hükümet, siya

A+A-

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC ziyaretinde Ekonomik ve Mali Protokol üzerinde gözden geçirme yapıldığını belirterek, “Bazı konularda henüz gelişme az olmakla birlikte, bazı konularda ilerleme kaydedilmiştir. Bazı konularda da hükümet, siyasi irade olarak bunları gerçekleştireceğini bizlere açıkça ifade ediyor” dedi. KKTC’de 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından takip edeceklerini, sonuçların ne anlama geleceğini inceleyeceklerini, ancak sonucu belirlemede yetkinin seçmende olduğunu da söyleyen Arınç, “Gönlümüzden bazı şeyler geçebilir. Ama bunları açık bir şekilde halkın hissedeceği şekilde yapmak bize yakışmaz” dedi.

Birkaç konu yasallaşmadı
Arınç, iki günlük ziyareti çerçevesinde dün BRTK HD kanalının yayına başlaması vesilesiyle programa katılarak, ziyaretini ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Ekonomik ve Mali Protokol ile ilgili yılda iki kez gözden geçirme yapıldığını anlatan Arınç, dün teknik heyetlerin yaptığı çalışmaları izlediğini, kapanış oturumuna katıldığını kaydetti.
Arınç, “Bazı konularda henüz gelişme az olmakla birlikte, bazı konularda ilerleme kaydedilmiştir. Bazı konularda da hükümet, siyasi irade olarak bunları gerçekleştireceğini bizlere açıkça ifade ediyor” dedi.
Birkaç konunun yasalaşmadığını, Meclis’te görüşme aşamasında olduğunu söyleyen Arınç, bazı konuların ise proje aşamasında olduğunu, bunların süratle teşvik edilmesi kanaatine vardıklarını, bunu rapor haline getirerek bildireceklerini kaydetti.

Özelleştirme sinyali
Temasları ile ilgili değerlendirmede bulunan Arınç, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinin yap işlet devret metodu ile sağlandığını, Türkiye’nin bu yöntem sayesinde kalkındığını ifade etti. Arınç, bu metodun başka sektörlerde de uygulanabileceğini belirtti. Turizmin KKTC için önemli sektörlerden biri olduğuna işaret eden Arınç, sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıda sorunlar ve çözümler üzerinde konuştuklarını, alınabilecek tedbirleri görüştüklerini kaydetti. TAK

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur