1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arınç geliyor
Arınç geliyor

Arınç geliyor

Türkiye Başbakan Yardımcısı Arınç, yeni Ercan Havaalanı’nın temel atma töreni için KKTC’ye gelecek.

A+A-

İşletme hakları özelleştirilen Ercan Havalimanı’ndaki yeni yatırımların temel atma töreni yarın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağı törenle yapılıyor.

Yarın saat 11.00’de düzenlenecek törenle yeni pist, terminal binası ve çevre yollarını da kapsayan yatırımların temeli atılacak.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Arınç, yeni Ercan Havaalanı’nın temel atma töreni için KKTC’ye gelecek.

Enformasyon Dairesi’nden alınan bilgiye göre Arınç yarın saat 10.40’ta gelecek ve cuma gecesi 21.05’te ayrılacak.

ERCAN’DAKİ SÜREÇ

TAK muhabirinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Ercan Havalimanı’nın işletme haklarının devredilmesiyle ilgili ihaleye Mayıs 2012’de çıkılmıştı. İhale Eylül 2012’de sonuçlanmış, Rekabet Kurulu’nun ve Bakanlar Kurulu’nun ihaleyi onaylanmasının ardından Aralık 2012’de ihaleyi alan Taşyapı İnşaat ile sözleşme imzalanmıştı.

9 Ocak 2013’te şirkete devir teslim yapıldıktan sonra 6 aylık bir geçiş dönemi yaşanmış, bu sürecin ardından devlet Ercan Havaalanı’nın işletmesinden çekilmişti.

İşletmesi yanında yeni yatırımları da kapsayan Ercan Havaalanı ile ilgili ihalede terminal binasının yapılması öngörülen ve şartnamede gösterilen alanın askeri bölge olması nedeniyle süreç gecikti.

Ardından gerekli incelemelerin yapılması ve bölgenin uygunluğunun saptanması üzerine mevcut askeri bölgenin Beyköy’e taşınması için gerekli adımlar atıldı.

Ercan Havalimanı’nda bütün bu süreçlerin ardından gerekli yatırımlara başlandı.

(tak)

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur