1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ariana Grande konserinde patlama: 22 ölü!
Ariana Grande konserinde patlama: 22 ölü!

Ariana Grande konserinde patlama: 22 ölü!

Manchester'da 22 kişinin öldüğü ve 59 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

A+A-

SAAT: 14.50

DAEŞ ÜSTLENDİ

Manchester'da 22 kişinin öldüğü ve 59 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. DAEŞ'in açıklamasında, Manchester Arena'daki saldırının patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiği belirtildi. 

"BİR KİŞİ GÖZALTINDA"

Başbakan May'in açıklamadan kısa süre sonra uluslararası haber ajansı Reuters, saldırı ile bağlantısı olduğuna inanılan bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Manchester'ın güneyinde gözaltına alınan kişinin 23 yaşında olduğu belirtiliyor. 

"CANLI BOMBA" İDDİASI 

Görgü tanıklarına göre patlama konserin sonunda salon dışında gerçekleşti. Saldırının "canlı bomba" tarafından gerçekleştirildiği ve patlayıcının çiviyle güçlendirildiği açıklandı. Saldırganın toplu taşıma araçlarını kullanarak Manchester Arena'ya geldiği ifade ediliyor.


SAAT: 12.20

Saldırıyla ilgili şu ana kadar bilinenler şöyle:

  • Saldırı Pazartesi akşamı Manchester Arena konser salonunun girişinde insanlar konserin bitmesinin ardından kapılara yöneldiğinde gerçekleşti.
  • Manchester Emniyeti olay yerine TSİ 00:33 sularında çağrıldı.
  • Polis hayatını kaybeden 22 kişi arasında çocukların da bulunduğunu açıkladı.
  • Patlamada 59 kişi yaralandı.
  • Polis tek bir saldırganın olduğu ve olay yerinde öldüğünü söyledi.
  • Erkek intihar bombacısının el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdiği düşünülüyor.
  • Polis saldırganın yanlız başına mı yoksa bir şebeke içinde mi hareket ettiğini araştırıyor.
  • Patlamanın ardından konser salonunun çevresinde sokaklar güvenlik kordonuna alındı. Acil yardım servislerine 240'tan fazla çağrı yapıldı, 60 ambulans olay yerine geldi ve 400'den fazla polis memuru görevlendirildi.
  • Manchester Arena ve yakınındaki Victoria tren istasyonu çevresinde olay yeri inceleme çalışmaları sürüyor.
  • Tren istasyonundaki tüm tren seferleri iptal edildi.
  • İngiltere Başbakanı Theresa May polisin olaya "dehşet verici bir terör saldırısı" olarak yaklaştığını söyledi.
  • May acil güvenlik komitesi COBRA'yı sabah saatlerinde toplantıya çağırdı.
  • Ülkede 8 Haziran'da yapılacak genel seçim kampanyaları da askıya alındı.
  • Manchester kenti Emniyet Müdürü Ian Hopkins farklı bir bilgiye ulaşana kadar olayı "terör saldırısı" olarak değerlendirdiklerini açıkladı.
  • Yaralılar Manchester kenti ve çevresindeki hastanelerde tedaviye alındı.
  • Patlamadan sonra yakınlarını arayanlar için bir telefon hattı kuruldu.
  • Eğer 'terör saldırısı' olduğu kesinleşirse bu, Londra'da Temmuz 2005'te 52 kişinin öldüğü saldırının ardından en büyük saldırı olacak.
  • Görgü tanıkları olay sırasında yerde metal parçalar gördüklerini ve patlayıcı kokusu duyduklarını söyledi.
  • Polis soruşturmaya yardım edebilecek her türlü görüntü ve fotoğrafları polisin verdiği internet sitelerine yüklenmesi çağrısı yaptı.

SAAT: 09.08

İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena'da Pazartesi akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı en az 22'ye yükselirken, 59 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Manchester Emniyet Müdürlüğü, patlamanın bir "terör saldırısı" olarak ele alındığını ve bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş gibi göründüğünü açıkladı. Emniyet Müdürlüğü, saldırganın da patlamada öldüğünü bildirdi.


İngiltere’nin Manchester kentinde, konser sırasında patlama oldu. Manchester polisi patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.Polis olaya muhtemel bir terör saldırısı olarak bakıyor.

İngiltere'nin Manchester kentinde yer alan konser alanı Manchester Arena'da patlama oldu.. 

Olayın ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konser salonundaki etkinliğin bitiminin hemen ardından gerçekleştiği belirtildi. Konser alanındaki binlerce kişi tahliye edildi.
Görgü tanıklarına göre birinci patlama konserin sonunda ve ikinci patlama konser salonunun dışında oldu.
Manchester Arena'daki iki patlamanın nedeni araştırılıyor. 
İçişleri Bakanlığı ve Manchester polisi acil toplantı halinde. Başkent Londra ve Manchester'da kriz masası oluşturuldu.
Manchester Arena'ya çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

MANCHESTER POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 50 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Manchester polisinden bölgedeki gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi.

Polisin açıklamasında olayın nedenine ilişkin herhangi bir detaya yer verilmedi. Buna karşın açıklamada, "Şimdiye kadar 19 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Yaklaşık 50 kişi de yaralı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca polis, kent merkezindeki katedralin bahçesinde bulunan şüpheli bir paketin de kontrollü şekilde patlatılacağını kaydetti.

Yetkililer, halkın kontrollü patlamayı duymaları halinde paniklememelerini ve Manchester Arena'dan da uzak durması istedi.

Patlamaların nedeniyle ilişkin bir açıklama yapılmadı. Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin durdurulduğu bildirildi.

m1-006.jpg

LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

Bu haber toplam 5364 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler