1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Argyris Christofi:“Geçmiş geçmişte kaldı”
Argyris Christofi:“Geçmiş geçmişte kaldı”

Argyris Christofi:“Geçmiş geçmişte kaldı”

Birinci Lig ekiplerinden Değirmenlik’e transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Argyris Christofi, Güney Kıbrıs’ta yayın yapan bir televizyon programına röportaj verdi

A+A-

Birinci Lig ekiplerinden Değirmenlik’e transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Argyris Christofi, Güney Kıbrıs’ta yayın yapan bir televizyon programına röportaj verdi. Kıbrıslı Türklerin transferi sonrası kendisine çok iyi davrandığını belirten Christofi, transferi konusunda fiilen bir tepki gelmediğini, tepkilerin daha çok sosyal medya ve internet üzerinden olduğunu belirtti.

Ailesinin bir göçmen olduğunu ve 1974’te olanları yaşadığını söyleyen Christofi “Geçmiş geçmişte kaldı” dedi. Değirmenlik’e transferi konusunu babasına söylediğini ve babasının anlayışla karşıladığını sözlerine ekledi.

Christofi “Ekonomik sıkıntılar yaşadım”
Bir yıl işsiz kaldığını ve bir çocuğu olduğunu belirten Christofi “Ekonomik sıkıntılardan dolayı eşimle ayrılma noktasına geldim. Çocuğunuz sizden yiyecek birşeyler istediğinde ve sizde olmadığında ne yaparsınız?” cevabını verdi. Kendi ayakları üzerinde durabilmek için 12 yaşından bu yana inşaat ve restorantlarda çalıştığını kaydeden Christofi “Hayatımın bir bölümünde İngiltere’ye gittim. İngiltere takımlarından Millwall’da denendim, büyük bir fırsat yakaladım ancak gençlik yıllarınızda yanlış kişilere güvenebiliyorsunuz. Bir çok şey tecrübe edindim. Umarım kimse çocuğuna yiyecek veremeyecek duruma düşmez” şeklinde konuştu.

“Ali İmam aracı oldu”
Değirmenlik’e transferinin yakın arkadaşı olan Ali İmam sayesinde olduğunu belirten Christofi “12 yıl önce Nea Salamina’da oynarken Ali İmam ile kardeş kadar yakın bir arkadaş olduk. Kıbrıs’ta futbol oynamak için fırsatları denediğimde şans bulamadım ve başka şeylere yönelmeye karar verdim” diye konuştu.

“Tepkiler internet üzerinden”
Kıbrıslı Türklerin kendisine çok yakın ve iyi davrandığını söyleyen Christofi “Ülkemin tarihine çok büyük bir saygı duyuyorum ama geçmiş geçmişte kaldı” dedi. Transferi sonrası herhangi bir tepki aldın mı sorusuna Christofi “Bana herhangi bir tepki gösteren olmadı. Bütün tepkiler sosyal medya, internet üzerinden oluyor” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur