1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Argasdi’nin 37. Sayısı raflarda
Argasdi’nin 37. Sayısı raflarda

Argasdi’nin 37. Sayısı raflarda

Baraka Kültür Merkezi’nin 11 yıldan beridir 3 ayda bir yayımladığı dergisi “Argasdi”, yeni yıla 37. Sayısıyla merhaba dedi.

A+A-


Baraka Kültür Merkezi’nin 11 yıldan beridir 3 ayda bir yayımladığı dergisi “Argasdi”, yeni yıla 37. Sayısıyla merhaba dedi. Ocak-Şubat-Mart ayı boyunca raflarda olacak olan derginin 37. sayısının dosya konusu ise “Su” oldu. Kültür-sanat-politika dergisi Argasdi’de ülke gündemini değerlendiren yazıların yanında, Baraka’dan haberler, Feminist-iz, bellek ve Kıbrıs kültürü gibi sayfalar da yer alıyor.

Dosya konusu “Su”…

Uzun zamandan beridir ülke gündeminde önemli bir yer tutan ve 2015’te de yeni tartışmalara gebe olan su konusu, Argasdi’nin 37. Sayısında, politik, ekolojik ve felsefi açıdan ele alınıyor. “Su” dosyasında suyun hayatımızdaki yeri ve önemine değinilirken, yazarlarımız “TC’den getirilecek suya Kıbrıslı Türkler olarak nasıl bir irade koymalıyız”ı da tartışıyor. Derelerin ıslahının yol açtığı ekolojik tahribata da değinilen “Su” dosyasında,  İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimar Mühendis Odaları Birliği eski başkanı İnşaat Mühendisi Ahmet Ömer’le gerçekleştirilen röportajda TC’den gelecek olan suyla ilgili çok çarpıcı gerçekler ortaya konuyor. Bu sayıda,  Kıbrıs’ın ovalarında yetişen bitkilerle ilgili bir makalemiz de var. Bu makalede belki de birçoğumuzun artık bilmediği ancak eski insanların ovalardan toplayarak evlerinde pişirdiği, turşu yaptığı bitkiler ayrıntılı olarak anlatılıyor. Feminist-İZ sayfasında ise bu sayı Türkiye’den Hindistan’a, Hindistan’dan Sahra Çölü’ne kadar, kadınların gerek suya ulaşmak için gerekse suyu ellerinden almaya çalışan egemenlere karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Çeviri-Makale sayfasında Amerika Detroit’te verilen “Su insan hakkıdır” mücadelesi yer alıyor. Tüm bunların yanında, Argasdi 37. Sayısında, eğitim, sinema, tiyatro sayfaları, memlekette son 3 ayda yaşananların özetlendiği “Memleketin Ahvali” sayfası ve Baraka’nın etkinliklerinin yer aldığı “Baraka’dan Haberler” yine okuyucuyla buluşuyor. Ayrıca, karikatür, şiir ve fotoğraf sayfalarıyla renkli bir dergi Argasdi okurlarını bekliyor. “Argasdi”ye, 5TL okur katkısı karşılığında Baraka Kültür Merkezi’nden, Khora Kitap Cafe’den ve marketlerden ulaşılabilir.

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur