1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Argasdi’nin 35. sayısı raflarda
Argasdi’nin 35. sayısı raflarda

Argasdi’nin 35. sayısı raflarda

Baraka Kültür Merkezi’nin 10 yıldan uzun bir süredir 3 ayda bir yayınladığı dergisi “Argasdi” yeni sayısıyla bayilerde yerini aldı.

A+A-

 

Baraka Kültür Merkezi’nin 10 yıldan uzun bir süredir 3 ayda bir yayınladığı dergisi “Argasdi” yeni sayısıyla bayilerde yerini aldı. Haziran-Temmuz-Ağustos ayı boyunca raflarda olacak olan derginin 35. sayısının dosya konusu ise “Yol” oldu. Kültür-sanat-politika dergisi Argasdi’de ülke gündemini değerlendiren yazıların yanında, Baraka’dan haberler, Feminist-iz, bellek ve Kıbrıs kültürü gibi sayfalar da yer alıyor.

Dosya konusu “Yol”…
Dosya konusunun “yol” olarak belirlendiği 35. sayıda çok farklı konularla, “Yol”un hayatımızdaki yeri ve önemine değiniliyor. “Bağımsızlık Yolu” makalesinde, nasıl bir politik yol izlenmesi gerektiği anlatılırken devirme giden yolun ipuçları da yer alıyor. “Kapitalizmde Yol” makalesi, kapitalizmle birlikte başlayan düzenin yollarla birlikte getirdiği talanı ve çevreye olan kötü etkilerini ele alıyor. “Yol, aşk ve yürümek üzerine sorgulamalar” dostluk-yoldaşlık ilişkisinden yola çıkarak; yalnız yürüyememek/yürümemek, yürümek arzusu ve yürümek aşkını işliyor. Film sayfasında ise, Yılmaz Güney’in 1982 yılında çektiği ve 1999 yılına kadar yasaklandığı için Türkiye’de gösterilmeyen “Yol” filmi ele alınıyor. Kıbrıs kültürü sayfasında ise, bu sayıda “Kıbrıs’ta tren yolu” anlatılıyor.
“Argasdi”ye, 5TL okur katkısı karşılığında Baraka Kültür Merkezi’nden, Khora Kitap Cafe’den ve marketlerden ulaşılabilir.

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur