1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ares Triatletleri yine kürsüde
Ares Triatletleri yine kürsüde

Ares Triatletleri yine kürsüde

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Triatlon Şampiyonası sezonunun ikinci ayak yarışında İstanbul’da yarışan Ares triatletleri kürsüde kendilerine yer buldu

A+A-

 

 

Kemal yaş grubu birincisi… Salcano Triatlon Serisi İstanbul Sprint Mesafe Triatlon Yarışı’nda 19+yaş kategorisinde yarışan Ares triatleti Kemal Elektrikçi 01.09:12’lik derecesi ile kendi kategorisinde birinciliği elde etti

Emine genel klasmanda 3, yaş grubunda 2’inci… Ares’in bir başka başarılı sporcusu Emine Uluçay ise genel klasmanda 3’üncü gelirken yaş grubunda 2’inciliği elde etti. Emine Türkiye şampiyonası genel klasmanında sezon sonunda kürsüye çıkma iddiasını sürdürürken İstanbul’da yaptığı 1.14:57’lik derecesi ile kendi en iyi zamanına imza attı

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Salcano Triatlon Serisi İstanbul Sprint Mesafe Triatlon Yarışı’nda ülkemizi temsil eden Ares Spor Kulübü triatletleri Kemal Elektrikçi yine kürsüye çıkmayı başardılar.
Yüzme-bisiklet ve koşu etaplarının birlikte yapıldığı tritalon yarışlarında ülkemizde ve yurt dışında önemli başarılara imza atan Ares sporcuları dün İstanbul Kartal’da yapılan Türkiye şampiyonasının ikinci ayak yarışında iki sporcusuyla kürsüye çıktı.

Türkiye şampiyonası genel klasmanının ilk ayağında, sprint mesafeye göre 2 katı puan veren olimpik mesafede yarışında Taşucu’nda kadınlar genel klasman birinciliği elde eden Emine Uluçay, Kartal’da dün gerçekleşen sprint mesafe yarışında ise genel klasmanda 3, yaş grubunda ise 2’inciliği elde etti.

Sezon sonunda genel klasmanda ilk 3’e girmeyi hedefleyen Emine Uluçay İstanbul’daki yarışta elde ettiği üçüncülük ile bu iddiasını sürdürmüş oldu.

750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu parkurundan oluşan İstanbul Sprint Mesafe Triatlon Yarışı’nı 1 saat 14 dakika 57 saniyede tamamlayan Emine Uluçay kendi en iyi zamanına imza atarken Türkiye milli takımının başarılısı kadın triatletlerinden Bahar Saygılı birinci, İpek Onaran ise ikinci geldi.

Emine genel klasman üçüncüsü olurken, 19-29 yaş grubunda ise Bahar Saygılı’nın ardından ikinci gelerek yarışı tamamladı.

Kemal’dan yaş grubu birinciliği

Türkiye şampiyonası genel klasman ilk yarışında Taşucu’nda talihsiz bir kaza geçiren Ares Spor Kulübü triatleti Kemal Elektrikçi, İstanbul’daki ikinci ayak yarışını ise birincilikle tamamladı.

Elektrikçi yarışı 1 saat 9 dakika 12 saniyede tamamlayarak yaş grubunda birinci gelirken, Türkiye şampiyonasında ilk puanlarını da bu yarış ile almış oldu.

Ares triatletleri Kemal Elektrikçi ve Emine Uluçay dünkü yarışın ardından yurda döndüler.

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur