1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ares Isparta’da kürsüde
Ares Isparta’da kürsüde

Ares Isparta’da kürsüde

Ülkemizin başarılı triatloncularını bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü, Türkiye’de bir kez daha ismini duyurmayı başardı

A+A-

Ülkemizin başarılı triatloncularını bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü, Türkiye’de bir kez daha ismini duyurmayı başardı. Ares’in 3 triatloncusu Emine Uluçay, Kemal Elektrikçi ve Hüseyin Arhan Türkiye Triatlon Şampiyonası’nda sondan bir önceki yarışta kendi kategorilerinde birinci olurken, Emine Uluçay bayanlar genel klasmanında da birinciliği bırakmadı.

Salcano Triatlon Serisi adı ile gerçekleşen Türkiye Triatlon Şampiyonası’nda sondan bir önceki ayağı oluşturan Isparta Eğirdir Sprint Mesafe Triatlonu’nda 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu parkurunda mücadele eden ülkemizin başarılı triatloncuları kürsünün zirvesinde yer aldılar.

Kadınlar 19+ kategorisinde yarışan Emine Uluçay 1 saat 23 dakika 17 saniye ile finişe ulaşarak genel klasman birinciliğini elde ederken en yakın rakibine 1 dakika fark atmayı başardı.

Erkekler 30+ kategorisinde yarışan Ares’in en yeni ironmani Hüseyin Arhan ise 1 saat 13 dakika 12 saniye ile birinciliğe ulaşırken en yakın rakibine birbuçuk dakika fark attı. Hüseyin erkekler genel klasmanını ise 3’üncü sırada tamamladı.

Erkekler 19+ kategorisinde yarışan Ares’in bir başka başarılı triatleti Kemal Elektrikçi ise 1 saat 13 dakika 4 saniye ile kategorisinde ipi göğüslerken en yakın rakibine 2 dakika fark atmış oldu. Kemal genel klasmanı ise 4’üncü sırada tamamladı.

Ares triatloncuları 12-13 Eylül haftasında Kuşadası’nda gerçekleşecek olan Türkiye Triatlon Şampiyonası sezonunun son yarışı olan olimpik mesafe triatlonunda da başarı elde edebilirlerse genel klasmanda kürsüye çıkmayı başarabilirler. Sporcularımız bugün ülkemize dönecekler.

Bu haber toplam 1258 defa okunmuştur