1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arda Gündüz Davası geri çekildi
Arda Gündüz Davası geri çekildi

Arda Gündüz Davası geri çekildi

"Eylemlerden Kaynaklanan Bir Dava Daha Eylemciler Leyhine Neticelendi"

A+A-


Yargılanıyoruz.org’tan yapılan açıklamaya göre,  "trafik geçişini engellediği" gerekçesiyle polisin , Arda Gündüz'e karşı açtığı dava, savcılık tarafından geri çekildi.

Konu ile ilgili açıklamanın tam metni şöyle:


Hatırlanacağı üzere 16 Nisan 2012 tarihinde Meclis önünde benzin zamlarının protesto edilmesine yönelik olarak eylemciler tarafından yaklaşık 40-50 araba ile Meclis-TC Elçiliği arasındaki yolda araç söndürme eylemi gerçekleştirilmişti. Bu eylem neticesinde eyleme katılan müzisyen Arda Gündüz’e polis tarafından “trafiğin geçişini engellediği” iddiası ile dava okunmuştu.

Davanın okunmasından 1 yıl sonra başlayan Mahkeme sürecinde Gündüz, aleyhine getirilen suçlamayı kabul etmemişti.

Toplam 5 celse Mahkeme’ye çıkan Arda Gündüz hakkındaki dava, Mahkeme’nin bugünkü oturumunda Savcılık makamının talebi ile geri çekildi.

Savcılık, polis tarafından Arda Gündüz aleyhine getirilen bu davanın ileriye götürülmesinin bu aşamada yargı/adalet açısından bir katkı sağlamayacağı gerekçesi ile Mahkeme’den davanın geri çekilmesi için talepte bulundu. Talebi değerlendiren Mahkeme de davanın geri çekilmesine emir verdi.

Geri çekilen bu dava ile, toplumsal muhalefet eylemlerinden kaynaklanan bir dava daha eylemciler leyhine neticelenmiş oldu.

Bu haber toplam 2930 defa okunmuştur