1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arda Erkan unutulmadı
Arda Erkan unutulmadı

Arda Erkan unutulmadı

“Başka Ardalar ölmesin” “ 3. Uluslararası Kitesurf”  yarışması yapıldı

A+A-

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun ana sponsorluğunda Afrodit Sürf Club, Kites Bananas, Heaven Club  ve  Çimen Dolmuşları ile işbirliği halinde “Başka Ardalar Ölmesin” sloganı ile düzenlenen  “ 3. Uluslararası Kite Surf” etkinliği gerçekleştirildi.

“Uyuşturucu ile mücadelede Arda Erkan’ı bir misyon olarak anma, uyuşturucu sorununa dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmak, aileleri çocuklarını ve gençleri spora yönelterek enerjilerini doğru alanda kullanmalarına katkı sağlamak” amacıyla düzenlenen  3. Uluslararası Kite Surf” etkinliğine adada bulunan uluslararası seviyedeki kit sörfçüler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sörfçüler karıldı.

Geçmiş yılara göre yoğun bir katılımın olan, görsel bir şölen içinde büyük bir mücadeleye sahne olan yarış sonucunda 6 kategoride dereceye girenlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu tarafından takdim edildi.

“Arda’yı bir kez daha anıyoruz”

Bölgeye yaptığı ziyaret çerçevesinde Afrodit Sitesi’ni de ziyaret ederek ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Arda anısına düzenlenen bu anlamlı günde Arda’yı bir kez daha anıyoruz. Tekrardan rahmet diliyoruz” dedi Toplumsal bir sorun olan uyuşturucuya karşı mücadelenin önemine işaret ededen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu anlamda Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun toplumsal duyarlılığı artırma ve bilinç düzeyini yükseltmeye yönelik etkinliklerinin önemli olduğuna işaret ederek  “Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür alanlara yönelterek  kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz” şeklinde konuştu ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise yaptığı konuşmada, bu yıl Arda Erkan’ı anma ve toplumsal duyarlılığı artırma adına üçüncüsünü düzenledikleri Kite Surf yarışmasına katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

kite.jpg

kite2.jpg

Yarışma ve ödüller

Yedidalga’da gerçekleştirilen yarışma ve Heaven’dan Afrodit  Sitesi’ne kadar gerçekleştirilen  anma sürüşü sırasında bu yıl Arda’nın ekipmanını sörf arkadaşlarından Uğur Sayılır kullandı.   

 Sürüşün  ardından  ödül töreni gerçekleştirildi.

Heaven’dan Afrodite sürüşte en yaşlı sörfçü Uğur Sayılır ve en genç sörfçü Yücel Paralik’e özel ödüller takdim edildi. Yarışma sonucunda 6 kategoride  elde edilen sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Yarışmada dereceler şu şekilde gerçekleştirildi:

Chıldren (Wave Surf) : 1- Daniel Marhoom

         (Dalga Sörfü)       2- Sam Oscar Roden

                                      3- Cemal Paytoncular

   

Man (Big Air)              : 1- Toğan Mestan

                                      2- Elias Elmato

                                      3- Gürkan Sarı

 

Man (Freestyle)          : 1- Deniz Kaptan

                                      2- Dimitris Menecou

                                      3- Ahmet Arkın

 

Kids (Freestyle)         : 1- İlkay Işıkgün

                                      2- Yücel Paralik

                                      3- Özvatan Dedeoğlu

 

Girls (Big Air)             : 1- Zeynep Demirel

                                      2- Ayza Sarı

                                      3- Mürüde Altıncık

 

Girls (Freestyle)         : 1- Eylül Ceylan

                                      2- Deniz Amcazade

                                      3-Müge Şevketoğlu

 

 

 

Bu haber toplam 3236 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler