1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arda Erkan kabri başında anıldı  
Arda Erkan kabri başında anıldı  

Arda Erkan kabri başında anıldı  

İki yıl önce yaşamını yitiren Arda Erkan, Lefkoşa kabristanlığındaki mezarı başında anıldı.

A+A-

İki yıl önce yaşamını yitiren Arda Erkan, Lefkoşa kabristanlığındaki mezarı başında anıldı.

Tüm dost, arkadaş ve sevenleri yanında, TUFAD’ın da katkı koyduğu anma töreni önceki gün  saat 18.30’da  Arda Erkan’ın mezarı başında gerçekleşti.

Anma Töreni’nin Arda Erkan’ın babası  Mustafa Erkan’ın    yanı sıra Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu da  bir konuşma  gerçekleştirdi.  Uyuşturucuyla ilgili yaptıkları mücadeleden söz etti ve Arda’nın başına gelenlerin uyuşturucuyla savaşımda bir ivme kazandığını belirtti.     

 

Karaokçu: “Başka Arda’lar ölmesin”

arda-karaokv.jpg

 “Başka Arda’lar ölmesin” sloganıyla hareket etiklerini ancak Arda’nın ölümünden sonra başkalarının da öldüğünü, bu güne kadar 14 çocuğumuzu kaybettiğimizi söyleyen Karaokçu,” Arda bizi terkedeli iki yıl oldu. Ama biz onu terk etmedik. Mustafa ve Gülseren’e  “başka Ardalar ölmesin”  diye mesaj bıraktı. Onlar da bu misyonu yüklenerek çok büyük bir mücadelenin içerisine girdiler. Arda sadece anne, babasına değil bütün topluma mesaj bıraktı aslında.  Komisyon olarak Arda’nın mücadelede sembol olması konusunda elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz.   Komisyon ile Arda’nın ailesinin ortak düşüncesi doğrultusunda geleneksel Kite Sörf etkinliğine devam edeceğiz.    Biz hiçbir çocuğumuzu uyuşturucudan kaybetmek istemiyoruz.   Bu nedenle toplumsal mücadele vermezsek, bu mücadeleyi kaybedeceğimizi üzerine basa basa vurguluyoruz”  dedi.  

Mustafa Erkan: “Bu yola sürükleyenler biricik oğlumuzu kurtarma umudunu da elimizden aldılar”

arda-baba.jpg

Uyuşturucuya karşı kenetlenme ve gücümüzü ortaya koyarak gençlerimizi uyuşturucu tacirlerinin elinden kurtarma yolunda bir adım olması dileğiyle gerçekleştirilen 7 Temmuz’daki anmada  Babası  Mustafa ERKAN  şöyle konuştu; 

“İki yıl önce bugün buraya canımızdan bir parça olan oğlumuzu, Arda’mızı gömdük.  Bir tanecik oğlumuzu gömerken eşim Gülseren ile birlikte hayatımızın tek anlamını, yaşama sevincimizi, umutlarımızı, planlarımızı, bugünümüzü yarınımızı da gömdük. O rezil gece yaşanmasaydı, yapabileceğimiz çok şey vardı daha. Yapamadık.  Çünkü onu bu yola sürükleyenler biricik oğlumuzu kurtarma umudunu da elimizden aldılar.  Evet, çünkü, Arda sanıldığı gibi yüksek doz uyuşturucudan ölmedi.  Uzmanlardan aldığımız görüşlere dayanarak, Arda’nın öldürülmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyledik ve bunun araştırılmasını talep ettik.  Onun boynundaki morluklar kimin kimlerin eseriyse, onu kimler hırpalayıp orada arabanın içinde ölüme terkettiyse, ortaya çıksın, yargılansın istedik. Bir yere kadar geliyoruz, sonrası bulanık, sonrasını göremiyoruz. Arda’nın artık bizden isteyebileceği hiçbirşey yok, ama biz o geceyi aydınlatmamızı beklediğine inanıyoruz. O gece aydınlansın ki, başka çocuklar da aynı karanlık yollarda öldürülmesin, ölüme terkedilmesin.   Arda başka çocukların kurtulmasına vesile olsun, bu karanlık yollarda onlara ışık olsun.

arda-mezar.jpg

 

Bu haber toplam 2132 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler