1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Arda’ davasında teminatla serbest
‘Arda’ davasında teminatla serbest

‘Arda’ davasında teminatla serbest

26 yaşındaki Arda Erkan’ın hayatını kaybettiği gece yanında olduğu iddia edilen ve yapılan tahlillerde kanında uyuşturucu tespit edildiği iddiasıyla tutuklanan Ş. Ö ve S.K teminata bağlandı

A+A-

Ayşe GÜLER

26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümünün ardından tutuklanan isimlerinin baş harfleri Ş. Ö ve S.K teminatla serbest kaldı.
Arda’nın hayatını kaybettiği gece yanında olduğu iddia edilen ve yapılan tahlillerinde kanında Extacy ve Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiği ileri sürülen zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’  suçlamasıyla bir kez daha yargı huzuruna çıkarılan zanlıların yurt dışına çıkışı yasaklandı.
Kapalı oturum olarak gerçekleşen duruşmada her iki zanlının da KKTC vatandaşı birer kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması koşulu ile serbest kaldığı öğrenildi.

Acılı baba: “Birileri mi korunuyor?”

Öte yandan Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan ise her iki zanlının teminatla serbest kalmasının ardından şöyle konuştu: “Narkotik polisi bu soruşturmayı iyi yönetemiyor. Ben hala aynı düşünceyi savunuyorum. Tutuklanan ve serbest kalan iki kişi oğlumun nasıl öldüğünü, o gece ne yaşandığını çok iyi biliyor. Ne öğrenciler, ne söylediler bilmemiz gerekiyor. Narkotik ifadelerini bilmiyoruz. Narkotik yavaş hareket ediyor. Ortaya çıkarması gereken şeyler var. Saman altına mı alınıyor bazı şeyler?  Birilerini mi koruyorlar?

Neler olmuştu?

26 yaşındaki Arda Erkan, Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.
Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04.00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmişti.
Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.
Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.
Erkan’ın ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi yapılmış, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Arda’nın vücudunda ‘sağa sola çarpma sonrasında oluşan yaralara’ rastladığını ölüm nedeni ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını aktarmıştı.
Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti.

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
İlgili Haberler