1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Arda’ davasında: ‘100 paket uyuşturucu’
‘Arda’ davasında: ‘100 paket uyuşturucu’

‘Arda’ davasında: ‘100 paket uyuşturucu’

Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada tutuklanan zanlı A.Z dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, tutukluluk süresi uzatıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Lefkoşa’da Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Mağusa’da tespit edilerek tutuklanan zanlı A.Z almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı A.Z’nin tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Tahkikat devam ediyor...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Sevinç, zanlı A.Z’nin 5 Temmuz-23 Temmuz tarihileri arasında Mağusa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” meselesi ile ilgili olarak tutuklandığını belirtti. Sevinç, 7 Temmuz tarihinde Arda Erkan’ın ölümü ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında mesele ile ilgili olarak 22 Temmuz tarihinde 5 kişinin tutuklandığını söyledi. Tutuklanan 5 kişiden yapılan soruşturmada ise zanlı A.Z’nin 5 Temmuz tarihinde Turunçlu kavşağında 100 paket Sentetik Cannabionoid ile 50 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hapları 1600 Euro karşılığında konu 5 zanlıya verdiğinin tespit edildiğini belirten Sevinç, paketlerin 147 paket yani 441 gr olarak Taşkent yolunda bulunduğunu açıkladı. Zanlı A.Z’nin ise 23 Temmuz tarihinde Beyarmudu barikatından geçtiği sırada tespit edildiğini söyleyen Sevinç, zanlının üzerinde yapılan aramada tütünle karışık yaklaşık yarım gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Sevinç, zanlının tahkikat maksatları bakımından 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

7 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.Z’nin tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1584 defa okunmuştur
İlgili Haberler