1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arcan, kayıplara karıştı!
Arcan, kayıplara karıştı!

Arcan, kayıplara karıştı!

Piyasa yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak, yurt dışına kaçtığı söylenen iş insanı Aykut Arcan’dan ses yok

A+A-

24 Eylül’de yurt dışına çıkış yapan Aykut Arcan, hala ülkeye dönmedi…

Ayşe GÜLER

Ülkedeki birçok galeri sahibi ve vatandaşa yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak yurt dışına çıkış yapan iş insanı, Aykut Arcan,  hala ülkeye dönmedi.
Temmuz ayı içerisinde Türkiye’ye giden ve 1 Ekim’de  “1 ay sonra döneceğim” şeklinde YENİDÜZEN’e açıklama yapan Arcan ile ilgili aylardır yeni bir gelişme yaşanmadı.
Arcan aleyhinde Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 10 Kasım tarihinde Savcılık’a iletilen rapora yönelik de açıklama yapılmadı.

Onlarca karşılıksız çek ortaya çıkmıştı

Ülke gündeminde büyük etki yaratan ‘dolandırıcılık’ iddialarıyla ilgili Arcan’ın Mağusa ve Lefkoşa dahil birçok galeriden ileri tarihli çek yazarak araç satın aldığı, aldığı bu araçları da başka galerilere veya şahıslara nakit para karşılığında sattığı ortaya çıkmıştı.
Mağdurlar, gazetemize ulaşarak, Arcan’dan aldıkları ‘karşılıksız’ çekleri paylaşmıştı.
Ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden mağdurlar, karşılarında muhatap bulamadıklarını dile getirmişti.

Hukuki süreç başlatmışlardı…

Öte yandan yaşananların üzerine ASOK ve Levent Motors gibi şirketlerinde bulunduğu birçok firma, ‘dolandırıcılık’ olayını yargıya taşımış, olayla ilgili mahkeme sürecine gitmişti.

Mağdurlardan H.Y, Gürler ile telefonda görüştüğünü iddia etmişti…

Mağdurlardan H.Y isimli kişi, Aykut Arcan tarafından dolandırıldığını iddia ederek, aracı satmadan önce damadı Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ile görüştüğünü öne sürmüştü.
Gürler’i cep telefonundan arayarak, 31 Temmuz tarihinde 82 saniyelik telefon görüşmesi yaptığını savunan H.Y, telefon dökümlerini YENİDÜZEN ile paylaşmıştı.


Arcan: “1 ay sonra döneceğim” demişti…

Hakkındaki dolandırıcılık iddiaları ile ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Arcan,  “kesinlikle kaçmadım, kimseyi de dolandırmadım, borçlarımı ödeyeceğim” şeklinde konuşmuştu.
1 Ekim’de açıklama yapan Arcan, 1 ay yurt dışında kalacağını, borçlarının karşılığı olan 900 bin TL’yi toparladıktan sonra Kıbrıs’a geri döneceğini kaydetmişti.
Yapılan açıklamanın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Aykut Arcan, ülkeye geri dönmedi.

Rapor 10 Kasım’a  Savcılık’a sunulmuştu

Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından Arcan aleyhinde soruşturma başlatılmıştı.
İlgili şikayetleri dinleyerek, mağdurlardan ifade temin eden polis, Arcan tarafından yazılan çeklerin kopyasını da toplamıştı.
Soruşturmayı tamamlayan polis ekipleri, Arcan aleyhinde hazırlanan raporu 10 Kasım’da Savcılık’a sunmuştu.

Bu haber toplam 3071 defa okunmuştur
İlgili Haberler