1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Arasta’dan Boğaz’a, Garavolli’den Ozanköy’e…
Arasta’dan Boğaz’a, Garavolli’den Ozanköy’e…

Arasta’dan Boğaz’a, Garavolli’den Ozanköy’e…

Arasta’dan Boğaz’a, Garavolli’den Ozanköy’e…

A+A-


Ali Yüksek
 

  Havaların serinleyip yağmurların sıkça görüldüğü bugünlerde demiratlarımızın homurtusuna dayanamayarak yine yollara vurduk kendimizi... 26 Ekim 2014 Pazar günü sabah kahvelerimizi yudumlamak üzere Lefkoşa’nın Arasta sokağındaki Akgüç Kafe’de toplanmaya başladık.
   Kısa bir süre de olsa kaldığımız Arasta çarşısında, demiratlarımız çarşıyı gezen turistlerin ilgi odağıydı. Özellikle Lokmacı barikatının yakın olması dolayısıyla kuzeye geçen uzakdoğulu turistlerin yoğunluğu ve motosikletlerimize ilgisi gözlerden kaçmadı.

GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİ

   Biraz farklı olması açısından Paşaköy-Erdemli güzergahını kullanalım diye yola çıkmış olsak da o bölgenin yoğun yağış altında olduğunu Erülkü Market’in önünde birkaç arkadaşı daha beklediğimiz molada öğrenmiş olduk. Bunun üzerine yolu değiştirip Geçitkale üzerinden İskele Boğazı’ndaki öğlen yemeği yiyeceğimiz Karsel Restaurant’ta yerimizi aldık.
   Bol sohbetli ve balık ağırlıklı bir yemeğin ardından, genellikle balığın üzerine tatlı yemek adettendir diyerek Garavolli Cafe’ye pekmezli baklava siparişimizi verip yola koyulduk…

PEKMEZLİ BAKLAVA

   Garavolli Cafe direktörü Alkan Kilitkayalı’nın her zaman olduğu gibi güler yüzlü ve sıcak karşılaması üzerine pekmezli baklavalarımızı henüz soğumadan servis yapması harikaydı. Ayrıca, ünlü gitaristlerden Ayhan Başkal ve Kubilay Aşığın ısrarımızı kırmayarak gitar ile seslendirdiği birkaç şarkı mekanda hoş saatler geçirmemize vesile oldu.
 

MOTO-FEST

    Grubumuza misafir olarak katılan SOS grubunun değerli sanatçısı Mehmet Özçelik ve Ahmet Cemgünal’ın katkılarıyla coşkulu anların yaşandığı Garavolli Cafe-Bar’da akşam kahvelerimizi içip Ozanköy’deki Moto-Fest’in yolunu tuttuk.
   Biraz geç de olsa ulaştığımız Ozanköy Motosiklet Şenliği, bölgede yaşayan çok sayıda İngiliz vatandaşını biraraya getirmeyi başarmış, adeta canlı müzikli bir eğlence mekanı gibiydi…
   Mutlu sonla bitirdiğimiz heyecanlı ve güzel bir geziyi daha geride bırakıp evlerimizin yolunu tuttuk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 183. Sayısı

Adres Kıbrıs 183. Sayısı