1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arasta'da engelsiz gezinti
Arastada engelsiz gezinti

Arasta'da engelsiz gezinti

Lefkoşa Türk Belediyesi Asmaaltı yayalaştırma projesi nedeniyle, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) üyeleri ve KKTCELL Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da katılımı ile Arasta bölgesinde gezi yapıldı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)Asmaaltı yayalaştırma projesi nedeniyle, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) üyeleri ve KKTCELL Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da katılımı ile Arasta bölgesinde gezi yapıldı.

Geziye, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu da katılırken, gezi öncesi Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Genel Sekreteri Günay Kibrit ve Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu basına açıklamada bulundu.

BOZKURT

KTOÖD Başkanı Orkun Bozkurt, Asmaaltı yayalaştırma projesini yerinde görmek, engelliler için uygunluğuna bakmak için gezinin düzenlendiğini kaydetti.

KK Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ve diğer engellilerin geziye katıldığını kaydeden bozkurt, projenin güzel bir proje olmasını ve engelliler için hayatı kolaylaştırmasını diledi.

KİBRİT

KTOÖD Genel Sekreteri Günay Kibrit de, engelliler için bu tip projelerin hayata geçirilmesinin önemine işaret ederek, projede emeği bulunanlara teşekkür etti.

Engellilere yönelik farkındalığın artırılması çalışmaları için LTB Başkanı Fellahoğlu’na teşekkür eden Kibrit, ülkenin her alanında her yerin engellilerin girebileceği şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da, engellilerle, maç ve kendi derneklerinden sonra Asmaaltı bölgesinde de bir araya geldiklerini söyleyerek, engellilerin de bu ülkenin insanları olduğunu ve tüm modern ülkelerde olduğu gibi engelsizlerin ulaşabildikleri her noktaya ulaşabilmeleri gerektiğini söyledi.

Dönemsel olarak, soğuk, kış ve Noel’in çarşıdaki turistik hareketliliği olumsuz etkilediğini söyleyen Fellahoğlu, KKTC’nin kendi insanının da projeye ve Surlariçine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Yayalaştırma projesinin bölgeye ekonomik ve sosyal katkı getireceğine inandıklarını söyleyen Fellahoğlu, bazı endişeleri ve tepkileri de anlayışla karşıladıklarını, biraz sabır gösterildiğinde iyi şeyler olacağının görüleceğini ifade etti.

Fellahoğlu daha sonra KTOÖD v KK Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımıyla birlikte Bandabuliya bölgesini gezdi, alışveriş yaptı, esnafın istek ve şikayetlerini dinledi.(tak)

Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur
Etiketler : ,