1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Polis Ciklos'taki aramalarda bulunan şahısların Tolga BEKCİ (E-21), Ahmet KILIÇ ve Günay KANDAZ (K-18) olduğunu KAYIP OLAN KİŞİNİN Gaye SOYUTOK (K-18) olduğunu açıkladı.

A+A-

SAAT: 21:50

ERHÜRMAN: "SONUÇ ALINAMAMASI DURUMUNDA ARAMA ALANI GENİŞLETİLECEK"

Başbakan Tufan Erhürman, arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve sonuç alınamaması durumunda ekiplerin çoğaltılarak arama alanının genişletileceğini söyledi.
Başbakan Erhürman, Ciklos ziyareti sırasında BRT'ye yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının gece boyu devam etmesi için gerekli tertibatın alındığını belirtti.
Erhürman, “Bölgeden su boşaltılıyor çünkü sunun bulunduğu noktada arama yapmak mümkün olmadı. Bulanık olduğu için dalgıçlarla da ulaşmak mümkün olmadı. Şimdi özel bir tertibat alındı. Hızla su boşaltılıyor. Birkaç saate kadar daha rahat bir arama ortamı ortaya çıkacak” dedi. 
Başbakan Erhürman yarın öğle saatlerine kadar sonuç alınamaması durumunda ekiplerin çoğaltılarak diğer bölgelerde de arama çalışmalarına devam edileceğini söyledi. 
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve sivil savunma teşkilat başkanlığı personelinin 24 saat esası ile çok yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Başbakan, Gaye Soyutok’a en kısa zamanda ulaşmayı umduklarını belirtti.


SAAT: 20:30

Başbakan Tufan Erhürman bu akşam Ciklos mevkiinde devam etmekte olan arama kurtarma çalışmaları hakkında projektörler ile aydınlatılan olay yerinde yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Tufan Erhürman'a KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı Müsteşar Hasan Alicik ve Güv.K.Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan da aramalar hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erhürman ayrıca yaptığı açıklamada şunlari ifade etti:

"Kayıp kardeşimizi arama çalışmaları Güv.K.K, PGM ve Sivil Savunma Teàkilatı tarafından 24 saat aralıksız sürdürülüyor. Evkaf ve Kızılay maddi hasar bulunan yerlerde ihtiyaçlı durumdaki yurttaşlarımıza yardım ulaştırıyor. Ayrıca Evkaf toplumsal dayanışma adına bağış kampanyası başlattı. KTMMOB felaketten zarar gören tüm bölgelerde durumu, varsa hata ve ihmalleri saptayan bir bilimsel raporu en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarına başladı. PGM de Ciklos'taki olayla ilgili adli soruşturmayı yürütüyor. Bir kez daha kaybettiğimiz kardeşlerimize Tanrıdan rahmet, yakınlarına sabır dilerim.

arama-002.jpg


SAAT: 15.55

Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik: "Aracın gölet içerisinde olduğu tahmin ediliyor. Çalışmalar gece boyunca sürecek. Gece 12.00'ye kadar suyun tahliyesinin sürmesi bekleniyor.
Kayıp şahıs bulunana kadar aramalar devam edecek.
Bendin önünde olduğu tahmin edilen araç çıkarılacak. Bölgeye ışıklandırma yapılacak.
Eğer kayıp şahıs bulunmazsa toprak altında aramalar devam edecek".

Bu arada hem basın hem de görevliler için çadır kuruluyor.

SAAT: 15.40

Doğanköy Gölet’inde sabahın erken saatlerinden itibaren devam eden çalışmalarda Gaye Soyutok'a ulaşılamaması nedeniyle yeni yol haritası belirleniyor.

Gölettin tahliyesi ve bölgedeki kazı çalışmaları devam ederken, Kayıp Şahıslar Komitesi'nden iki uzman da bölgeye geldi.

Kazı çalışmaları uzmanların yönlendirmesi ile sürecek.

kkkk-001.jpg

SAAT: 15.00

Doğakoy Gölet’inde arama çalışmaları sürdüren askeri üst yetkililer, kamuoyunda Gaye Soyutok'un cesedine ulaşıldığına dair iddiaları yalanladı.

 

SAAT: 14. 30

Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik de olay yerine geldi. Alicik çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

as-005.jpg

SAAT: 14.10

Arama çalışmaları sırasında, dun iki cesedin bulunduğu yer yakınlarında kanlı kaya parçası bulundu.

Şu anda ayni bölgede kazı çalışması yapılıyor.

k1-093.jpg

k2-076.jpg

SAAT: 11.25

Polis Ciklos'taki aramalarda bulunan şahısların Tolga BEKCİ (E-21), Ahmet KILIÇ ve Günay KANDAZ (K-18) olduğunu KAYIP OLAN KİŞİNİN Gaye SOYUTOK (K-18) olduğunu açıkladı.

Açıklama şu şekilde; 05-06.12.2018 tarihleri arasında, KKTC genelinde etkili olan yoğun yağışlı hava şartları nedeniyle, 06.12.2018 tarihinde Girne-Lefkoşa anayolunun 5-6 kilometreleri arasında (Ciglos mevkii), HC 470 plakalı salon araç aşırı derecede yağan yağmur sularına kapılarak yoldan çıkmak suretiyle dere yatağına yuvarlanmıştır. Araç içerisinde bulunan üç kişinin cesedi 6.12.2018 tarihinde yapılan aramalar sonucu dere yatağı içerisinde bulunmuştur.

ooo-002.jpg

Bulunan cesetler üzerinde aileleri tarafından yapılan kimlik teşhisinde ölen şahısların kimliklerinin  Gaye SOYUTOK (K-18), Tolga BEKCİ (E-21) ve Ahmet KILIÇ (E-23) oldukları tespit edilmişti.     Söz konusu şahısların bugün yapılan otopsileri sırada yeniden aileleri tarafından yapılan kimlik tespitinde dün ölü olarak bulunan bayan şahsın Gaye SOYUTOK olmadığı ölen şahsın Günay KANDAZ (K-18) olduğu tespit edilmiştir. Kayıp şahıs Gaye SOYUTOK ile ilgili arama çalışmaları devam etmektedir.

gol-002.jpg

Göletten su çekme çalışması başladı.

SAAT: 11.15

İsimleri Alper, Topak, Acun olan Özel Birliğe ait  3 arama kurtarma kopeği, gölet bölgesinden ayrıldı. Kopekler, ilk cesedin bulunduğu yerde arama yapacak.

SAAT: 11.00

Doğanköy Göleti'nde her yer didik didik aranıyor. Bölgede 3 kopekle, yaklaşık 45 dakikadır hem gölet hem de orman içerisinde arama yapılıyor. Göletin hemen yakınlarında kazayı yapan araca olduğu düşünülen parçalar bulundu.

yy-031.jpg

SAAT: 09.00

Lefkoşa- Girne anayolunun Ciklos mevkiinde önceki gün sele kapılarak uçurumdan aşağı savrulan HC 470 plakalı salon araçta kayıp olduğu düşünülen bir kişi için aramalar çalışmalarına bugün devam ediliyor.

İtfaiye Dairesi Müdürü Ahmet Özmenek, çevik kuvvet ekipleri ve askerler olay yerinde.

Askeri kopeklerle arama yapılıyor.

pp-017.jpg

PGM Müdürü Süleyman Manavoğlu, Girne Polis Müdürü Sıtkı Erkıvanç da olay yerine çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

a4-011.jpg

a5-005.jpg

a6.jpg

a1-037.jpg

a2-035.jpg

a3-016.jpg

NELER YAŞANDI?

Lefkoşa- Girne anayolunun Ciklos mevkiinde önceki gün HC 470 plakalı salon araç sele kapılarak uçurumdan aşağı savruldu. Sel sularına kapılan aracın içerisinde bulunan 18 yaşındaki Gaye Soyutok, 21 yaşındaki Tolga Bekçi ve 23 yaşındaki Ahmet Kılıç yaşamını yitirdi. Aracın içinde bulunduğu tahmin edilen bir kadın şahısın ise izine rastlanmadı.

İlk önce Tolga Bekçi’nin cesedi Ciklos’un hemen altındaki uçurumda bir kayaya sıkışmış vaziyette bulunurken, diğer iki ceset ise Doğanköy’de dere yatağı içinde tespit edildi.

Sel sularına kapılan HC 470 plakalı araç ise parçalara ayrıldı, bir bölümü derenin içine gömülü vaziyette bulundu. Dün sabaha karşı başlayan arama çalışmaları saat 14.30’a kadar devam etti. Yağmurun yeniden başlaması nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına bu sabah kaldığı yerden devam ediliyor.

 

 

 


FOTOĞRAFLAR AYŞE GÜLER

 

 

Bu haber toplam 13475 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler