1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Araç üzerinden geçtiğinde hayattaydı’
 ‘Araç üzerinden geçtiğinde hayattaydı’

‘Araç üzerinden geçtiğinde hayattaydı’

Otopsi raporu: “Alkın Coşkun’un üzerinden araç geçtiği sırada hayatta olduğu, bunun yüzde 100 bir bulgu olmadığı ancak yüzde 95 veya üzeri oranında doğru olduğu…

A+A-

Kezban Yönlüer aleyhine getirilen 6 davadan mahkum edildi, karar bugün açıklanacak…

Ayşe GÜLER

Gönyeli’de 18 Ocak 2012’de Alkın Coşkun’un ölümüne neden olan trafik kazasıyla ilgili yargılanan sanık Kezban Yönlüer, aleyhine getirilen ancak kabul etmediği 4 davadan suçlu bulunarak, mahkum edildi.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olma’, ‘gerekli dikkat ve ihtimamı göstermeksizin bir trafik kazası’, ‘motorlu araç kullanıp ihtiyaçsızca acele ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma’, ‘kazayı polise bildirmeme’ suçlarından suçlu buldu.
Sanık, hakkındaki ‘seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma’ ve ‘sigortasız araç kullanma’ suçlamalarını ise kabul etmişti.
Toplam 6 suçtan yargılanan Kezban Yönlüer ile ilgili dava, kararın açıklaması için bugün saat 14:30’a erteledi. Mahkeme duruşma saatine kadar sanığın tutuklu olmasına emir verdi.
Duruşmayı sanığın ailesinin yanı sıra kazada hayatını kaybeden Alkın Coşkun’un ailesi de izledi.
Mahkemede polis güvenlik önlemi aldı.

“Sanık süratini düşürmedi”
Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzurunda görüşülen dünkü davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol ve sanık avukatı Emre Kadri hazır bulundu.
Sanık ile ilgili kararı başkan Peri Hakkı okudu.
Mahkeme Başkanı Hakkı, sanığın Alkın Coşkun’un hayatını kaybettiği kazada 48 km süratte olduğunun tespit edildiğini belirterek, dikkatsiz ve tedbirsiz sürüş yapan sanığın kaza sırasında süratini düşürmediğine işaret etti.
Mahkemede bölgedeki sokak lambalarının yandığına ve aydınlatmaların yeterli olduğuna da dikkat çekildi.
Başkan Peri Hakkı ayrıca sanığın kaza sırasında durmayarak polise gitmediğin dikkat çekti. Sanığın 2 gün sonra polis tarafından merkeze çağrıldığını hatırlattı.

21 tanık dinlendi, 15 emare sunuldu
Hakkı, dava ile ilgili 21 tanığın dinlendiğini, 15 emarenin ise mahkemeye sunulduğunu açıkladı.

“Alkın, yüzde 95 veya üzeri hayattaydı”
Mahkeme Başkanı Peri Hakkı,  Dr İdris Deniz tarafından hazırlanan otopsi raporunu mahkemede okudu.
Raporda Dr İdris Deniz’in ‘Alkın Coşkun’un üzerinden araç geçtiği sırada hayatta olduğunu, bunun yüzde 100 bir bulgu olmadığı ancak yüzde 95 veya üzeri oranında doğru olduğunu belirttiği’ kaydedildi.
Mahkeme bu rapor ışığında kaza sırasında hayatta olduğuna, Alkın Coşkun’un yere düştüğü ve başının üzerinden araç geçtiği sırada aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiğine bulgu yaptı.

“Bir insanın üzerinden geçip, bunu ‘tık tık bir ses duydum’ şeklinde ifade etmesini hayretle karşılıyoruz”
Öte yandan Hakkı, sanık Kezban Yönlüer’in bir insanın üzerinden geçip, bunu ‘tık tık bir ses duydum’ şeklinde ifade etmesini, yavaşlamamasını ve aynadan bakmamasını hayretle karşıladığına da dikkat çekti.
Sanığın ileri sürdüğü iddialara mahkemenin itibar etmediğini vurgulayan Hakkı, sanığın doğruları söylemediğine değindi.
Bunun yanı sıra Hakkı, mahkeme süresinde ‘cd değişlikliği yapıldığına’ dair ortaya atılan iddialarının yapılan soruşturma sonrasında asılsız olduğu ispatlandığını kaydederek, bu iddiaların mahkeme kararını etki etmeyeceğine vurgu yaptı.

---------------------------------

Savcı Ahmet Varol: “Sanığın ihtiyatsız ve tehlikeli sürüşten benzer suçları var”

Savcı Ahmet Varol, sanığın ihtiyatsız ve tehlikeli sürüşten benzer suçları olduğunu kaydetti. Varol, sanık ile ilgili sabıka listesi mahkemeye sundu.
Sanık Yönlüer, söz konusu belgeyi avukatı ile birlikte inceledi. Sabıka listesine itiraz edilmedi. yen


--------------------------------


Avukat Emre Kadri: “Sanık kendi vicdanında kazada ihmali olduğuna inanmıyor”

Sanık Kezban Yönlüer’in avukatı Emre Kadri ise sanığın kendi vicdanında kazayla ilgili herhangi bir ihmalinin olduğuna inanmadığını vurgulayarak, aleyhine getirilen ithamları kabul etmediğini belirtti.
Kadri, sanığın geçmişte ‘ehliyetini yanında bulundurmama’, ‘araç kullanırken telefonla konuşma’ ve ‘süratten’ dolayı trafik suçlarının bulunduğunu belirtti.
Avukat Kadri, Alkın Coşkun’un darp edildikten sonra yol içerisinde hareketsiz bir şekilde siyah kıyafetleriyle yatmakta olduğunu ifade ederek, siyah kıyafetlerle bir kişinin her gün yolda yatmadığına dikkat çekti. 

2 yıl 10 aydır ehliyetsiz

Sanığın 2 yıl 10 aydır ehliyetsiz olduğuna işaret eden Kadri, şöyle devam etti: “Sanık, kazanın meydana geldi yoldan her gün işine ve evine gitmiştir. Her gün kazayı tekrar tekrar yaşamıştır”
Kadri 28 yaşında olan sanığın olay günü süratli araç kullanmadığını kaydederek, bugüne kadar hiçbir sabıkasının olmadığını belirtti.

“Sanık psikolojik çöküntü yaşıyor”

Kadri, sanığın kaza sonrasında psikolojik çöküntü yaşadığını dile getirdi. Mahkemenin vereceği karara saygılı olacaklarını belirten Kadri, dava ile ilgili karar üretilirken, mahkumiyet için aranan ihmal derecesinin ne ağırlıkta olduğunun mahkemenin bilgisinde olduğuna değindi.
Ceza takdir edilirken sanığın 2 ay 17 gündür Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunduğunun dikkate alınmasını isteyen Kadri, sanığa bir şans verilmesini, çektiği ceza ile tahliye olmasını talep etti.

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur