1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Araç ters… Kayıplarla ilgili henüz bulgu yok’
‘Araç ters… Kayıplarla ilgili henüz bulgu yok’

‘Araç ters… Kayıplarla ilgili henüz bulgu yok’

Gözler 'kayıp araç'ta… 1963’den bu yana toprağın altında… Kazı sürüyor…

A+A-

 

• YENİDÜZEN'e bilgi veren Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, kayıp kişilerin araçta olup olmadığına ilişkin henüz kesin bir bulgu olmadığını belirtti.

• Aracın ters dönmüş durumda, tekerlekler yukarıda bir şekilde durduğu bilgisini de paylaşan  Soysal, “İş makineleri ile çevresi temizlendikten sonra şimdi bir zarar verilmemesi için titizlikle, elle çalışılıyor. Arkeolojik bir çalışma yapılıyor, gün be gün araç açığa çıkacak ama tamamen ortaya çıkması Perşembe, Cuma gibi görünüyor” dedi.

Meltem SONAY

1963 yılında kaybolan ve bir daha izlerine rastlanılmayan Kıbrıslı Türk Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin içinde olduklarına inanılan aracın,  Karaoğlanoğlu'nda gömülü olduğu yerden çıkarılması için yürütülen çalışmalar sürüyor.
Kayıp Şahıslar Komitesi'nin bölgede sürdürdüğü çalışmalarda geçtiğimiz hafta bir gamini içerisinde gömülü bir araca ulaşılmasının ardından, aracın arka tamponuna ulaşıldığı, aracın tamamen çıkarılması içinse süreye ihtiyaç olduğu öğrenildi.

1963’den bu yana kayıp…

1963 yılında kaybolan ve bir daha izlerine rastlanılmayan Kıbrıslı Türk Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin içinde olduklarına inanılan bir araç Karaoğlanoğlu'nda gömülü vaziyette bulundu.
YENİDÜZEN'e bilgi veren Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, kayıp kişilerin araçta olup olmadığına ilişkin henüz kesin bir bulgu olmadığını belirtti.

“Gün be gün açığa çıkacak…”

YENİDÜZEN'e bilgi veren Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, aracın içinde kayıp Kıbrıslı Türkler Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin olduğuna dair ihbarları bulunduğuna işaret ederek kazının ‘titizlikle sürdürüldüğünü’ ifade etti.

Aracın ters dönmüş durumda, tekerlekler yukarıda bir şekilde durduğu bilgisini de paylaşan 
Soysal, “İş makineleri ile çevresi temizlendikten sonra şimdi bir zarar verilmemesi için titizlikle, elle çalışılıyor. Arkeolojik bir çalışma yapılıyor, gün be gün araç açığa çıkacak ama tamamen ortaya çıkması Perşembe, Cuma gibi görünüyor” dedi.

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur