1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ARAÇ KAYIT’TA YIĞILMA
ARAÇ KAYIT’TA YIĞILMA

ARAÇ KAYIT’TA YIĞILMA

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde işlem yapmak, ‘çile’ye döndü.

A+A-

Meltem SONAY

Yetkili Sendikaların “personel sıkıntısı, yetki karmaşası ve hijyen” sorunları nedeniyle bir süre önce greve gittiği Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde işlem yapmak, ‘çile’ye döndü.
YENİDÜZEN’e ulaşan çok sayıda yurttaş, sabahın erken saatlerinden mesai bitimine kadar ilgili dairedeki yoğunluk ve yığılmadan yakındı.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, talepleri sonrasında şubeye 2 personel aktarıldığını ancak binanın da yetersizliği nedeniyle sorunun köklü çözülemediğini belirtti, Kaptan Hükümet’ten Aralık ayına kadar yeni bir binaya taşınma sözü aldıklarını ve sözün takipçisi olacaklarını kaydetti.

‘Saatlerce bekliyoruz’
Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi, tam mesai çalışan dün öğleden sonra saatlerinde bile ‘hınca hınç’ doluydu.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde işlem yaptırmak için bekleyen onlarca kişi isyan etti.

Kaptan: “Sözler yerine getirilirse sorun çözülür”
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, şubeye talepleri sonrası iki personel aktarımının yapıldığını ancak bunun köklü çözüm olmadığını ifade etti.
Şube’nin çok yoğun bir iş temposu olduğunun altını çizen Kaptan, “Dairenin fiziksel yapısı da yetersiz. Vatandaş doğal olarak hak ettiği hizmeti talep eder. Personel eksikliği, binanın yetersizliği sorunun kökten çözümüne engel” şeklinde konuştu.
Talepleri sonrasında Hükümet’ten Aralık sonuna kadar, önceden Vergi Dairesi olarak kullanılan binanın yeniden düzenlenip trafik ile birimlerin orada toplanması sözü aldıklarını aktaran Kaptan, “Hükümet bugüne kadar verdiği birçok söz, yerine getirmedi ama umarım bunu yerine getirir, halka kaliteli ve hızlı hizmet verilmesini sağlar” dedi.
Yeni yerine taşınacak şubeye personel de alınması durumunda 2015’te sorunun çözülmüş olabileceğine işaret eden Ahmet Kaptan, Hükümet’in verdiği sözün takipçisi olacaklarını da belirtti.

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur