1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Araç Kayıt Dairesi'nde grev kalktı
Araç Kayıt Dairesinde grev kalktı

Araç Kayıt Dairesi'nde grev kalktı

KTAMS’ın bir süredir sürdürdüğü Motorlu Araçlar Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ndeki eylem ve grev sona erdi.

A+A-

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında yeni kurulacak Trafik Hizmetleri Dairesi’ne ilişkin protokol imzalandı.

Protokolün imzalanmasıyla KTAMS’ın bir süredir sürdürdüğü Motorlu Araçlar Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ndeki eylem ve grev de sona erdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda bugün imzalanan protokole Maliye Bakanı Zeren Mungan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imza koydu.

Protokol, “yeni kurulacak Trafik Hizmetleri Dairesi binası ile ilgili projenin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından haziran ayı sonuna kadar hazırlanmasını ve ihale aşamasına getirilmesini; Trafik Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından haziran sonuna kadar Bakanlar Kurulu’na ve Meclis’e sunulmasını ve Gelir ve Vergi Dairesi kadrosunda yer alıp halen motorlu araçlar kayıt ve ruhsatlandırma hizmetlerinde görev yapan kadrolu personelin 30 Haziran 2015’e kadar görev yeriyle ilgili tercih hakkı kullanabilmesini” kapsıyor.

Protokol motorlu araçlar ve ruhsatlandırma hizmetlerinin kesintiye uğramaması için, Gelir ve Vergi Dairesi’nde görev yapmayı seçen personelin 31 Aralık 2015’e kadar Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma şubesinde görev yapmaya devam etmesini de öngörüyor.

MUNGAN: “TRAFİK BİRİMLERİNİ TEK BAKANLIKTA TOPLAMAK İÇİN YASAL ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, trafiğin ülkenin en önemli gündem maddelerinden olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak trafik konusundaki birimleri tek bakanlık altında toplama yaklaşımı sergilediklerini dile getiren Mungan, bu bağlamda yasal çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Maliye Bakanı Mungan, protokolle Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma şubesinde görev yapan personelle ilgili yaşanan sorunları çözmek için mutabakata vardıklarını anlattı.

Mungan, amaçlarının hem hizmetlerin aksamayacağı, hem de çalışanların memnun olacağı bir çözüme ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

TAÇOY: “SİSTEM KURMAK İSTİYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında trafik konusunda her anlamda bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek Motorlu Araçlar Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde teknolojideki ilerlemelerden faydalanılan bir sistem kurmak istediklerini belirtti.

Taçoy trafik konusunu tek elde toplamanın önemine değinerek bu konudaki çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını anlattı.

Dairenin şu anki binasının elverişsiz olduğunu ifade eden Taçoy bunu aşmak için en kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını da sözlerine ekledi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, ülkede hem ekonomik, hem de yapısal sorunlar olduğunu söyleyerek, hükümet programındaki trafiğin tek elde toplanması gibi olumlu adımlara destek verdiklerini söyledi.

Sendika olarak doğru adımlara her zaman destek verdiklerini söyleyen Kaptan, öte yandan çalışan haklarına helal gelmesine de göz yummalarının mümkün olmadığını belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur