1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Arabada gizlenmiş kokain bulundu” iddiası
“Arabada gizlenmiş kokain bulundu” iddiası

“Arabada gizlenmiş kokain bulundu” iddiası

Lapta’da 24 Ekim’de darp gibi başka suçlarla hakkında soruşturma açılan, bu soruşturma kapsamında kullandığı kiralık araç içerisinde polisler tarafından yapılan aramada kokain türü uyuşturucu madde bulunduğu iddia edilen M.T. tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne- Lapta’da 24 Ekim’de darp gibi başka suçlarla hakkında soruşturma açılan, bu soruşturma kapsamında kullandığı kiralık araç içerisinde polisler tarafından yapılan aramada 3 gram kokain türü uyuşturucu, foil kağıtları ve 9 adet pipet bulunduğu iddiasıyla, isminin baş harfleri M.T. olan şahıs tutuklandı. Uyuşturucu maddenin kendisine ait olmadığını ileri süren zanlı M.T. dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine 2 gün tutukluluk emri alındı. 

Araçta foil kağıda sarılı uyuşturucu

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlının avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor’u mahkemede tanık olarak dinletti. Zor, meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Zor, 24 Ekim’de Lapta’da meydana gelen mülke tecavüz ve darp suçlamasıyla ilgili olarak hakkında açılan soruşturma kapsamında, zanlı M.T.’nin eşinin huzurunda kullanımındaki MA 881 Z plakalı kiralık araçta bir arama yapıldığını söyledi.

3 gram kokain ve kokain kalıntıları

Zor, yapılan aramada aracın şoför koltuğu tarafındaki vites boşluğu içinde foil kağıda sarılı 3 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde, 1 adet rulo foil kağıdı, üzerinde kokain türü uyuşturucu kalıntısı olan 4 adet kağıt parçası, uyuşturucu içiminde kullanılan 7 tanesi uzun 2 tanesi kısa plastik pipetlerin bulunduğunu dile getirdi. Bahse konu uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na götürüldüğünü aktaran Zor, zanlının bahse konu maddelerin kendisine ait olmadığını iddia ettiğini kaydetti. Polis memuru Mustafa Zor, meselenin yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğu gerekçesiyle zanlı M.T.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutukluluk

Zanlı avukatının tutukluluk talebine itiraz etmemesi üzerine Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının ilk nazarda olayla bağlantısı bulunabileceğine dikkat çekti. Polisin soruşturmaya yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve yapılması gereken işlemler olduğu gerekçesiyle zanlı M.T.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

 

 

Bu haber toplam 1850 defa okunmuştur
İlgili Haberler