1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arabacıoğlu, ilahiyat koleji ile ilgili konuştu
Arabacıoğlu, ilahiyat koleji ile ilgili konuştu

Arabacıoğlu, ilahiyat koleji ile ilgili konuştu

" Kız ve erkek yurtları var ve her şey bu yurtlarda parasız, İngiliz bir atasözü var, “Beleş peynir fare tuzağında kurulur”.

A+A-

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Cuma günü gerçekleştirilen “İlahiyat Koleji” açılışı  ile ilgili eleştirileri mecliste yanıtladı.


“UBP döneminde temeli atılan, eğitimi başlayan bir okul, üstelik öğretmen nakilleri de bakanlığımız tarafından yapılan bir kurumun açılışına gittiğimiz için eleştirilmemizi doğru değildir” diyen Arabacıoğlu şunları kaydetti;.

“Ben orada kendimi yabancı hissettim. Burada bir sorun var, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurum ve ben kendimi orada yabancı hissettim. Kız ve erkek yurtları var ve her şey bu yurtlarda parasız, İngiliz bir atasözü var, “Beleş peynir fare tuzağında kurulur”. Bizim bu kurumlardan uzak kalmamız doğru değildir orası bize aittir, ben oraya daha sık gideceğim, orası bu ülkeye bağlı bir okuldur. Gittiğimiz için eleştirilmemiz doğru değildir. Bir sorun varsa orada, bu sorunu nasıl çözeceğimizi düşünmeliyiz. Oradan uzak durmakla bu sorunları çözmez”.

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur