1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arabacı iyileşti, zanlı cezaevine gönderildi
Arabacı iyileşti, zanlı cezaevine gönderildi

Arabacı iyileşti, zanlı cezaevine gönderildi

Bellapais’teki adam yaralama soruşturmasına soygun da eklendi, kadın zanlı D.C., yargılanıncaya dek 3 ay cezaevine gönderildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Bellapais’te 12 Temmuz’da ormanlık arazide elleri ve ayakları arkadan bağlı, çırılçıplak vaziyette ağır yaralı olarak bulunan İlker Arabacı hayati tehlikeyi atlattı. Arabacı’yı patates soyacağıyla öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen kadın zanlı D.C.’nin, Arabacı’nın cebindeki parayı da sirkat ederek ‘soygun’ suçu işlediği de ileri sürüldü. Zanlı D.C. hakkındaki soruşturma tamamlanması ardından yargılanıncaya dek 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

“Soygun” da eklendi

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlının avukatı hazır bulundu.

Olayla ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Demir, zanlı D.C.’nin “adam öldürmeye teşebbüs”, “ağır yaralama” ve “soygun” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

Arabacı’nın sağlık durumu iyi

Demir, 12 Temmuz’da Girne Beylerbeyi bölgesinde saat 11:00 raddelerinde bir ormanlık arazi içerisinde KKTC’de turist statüsünde bulunan D.C.’nin sebebi henüz belli olmayan bir gerekçeden dolayı, tasarrufunda bulundurduğu patates soyacağıyla, İlker Arabacı’nın göğsüne bir kez sokmak suretiyle öldürmeye teşebbüs ederek ağır yaraladığını açıkladı. Demir, zanlı D.C.’nin, Arabaca’nın cebindeki 1180 TL parayı da sirkat ederek soygun suçunu işlediğini aktardı.

Demir, olay sonrası Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İlker Arabacı’nın, yoğun bakım servisindeki tedavisinin tamamlanarak, normal odaya alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten Umut Demir, zanlının ilk olarak adata 21 Haziran 2012 yılında giriş yaptığını ve turist statüsünde olduğunu aktardı. Demir, zanlının davalarında hazır bulununcaya dek 3 ayı aşmayan bir süre cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

3 ay cezaevi

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise du tür suçların günden güne ülkede artış gösterdiğine dikkat çekti. Zanlı D.C. hakkındaki tüm olguları ve beyanları dikkate alarak, soruşturmanın tamamlandığına ve zanlının ilk nazarda olayla bağlantısı olduğuna vurgu yaptı. Yargıç Mesutoğlu, zanlı D.C.’nin davalarında hazır bulununcaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm seyahat belgelerini polise teslim etmesine direktif vererek, 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 3475 defa okunmuştur
İlgili Haberler