1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ara emri uzatıldı
Ara emri uzatıldı

Ara emri uzatıldı

Girne Kaymakamlığı Başsavcılık’tan aldığı görüş sonrası Serdar Savim’in başkan olduğunu, Mahmutoğlu’nun başkan sıfatı ile yaptığı işlemlerin geçersiz olduğuna karar verdi.

A+A-

Girne Kaymakamlığı Başsavcılık’tan aldığı görüşle Serdar Savim’in KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) başkanı olduğu görüşüne karar verdi. Süreçte Atilla Mahmutoğlu’nun başkan sıfatı ile yaptığı işlemlerin geçersiz olduğu, tüzük gereği Olağan Üstü Genel Kurul’un yapılın 1 ay içerisinde derneğin tescil edilmesi gerektiği belirtildi. Öte yandan KKTC MOK Avukatı Nermin Tomgüsehan Kaymakamlık kararının hukuki geçerliliği olmadığını, ara emrinin 24 Ocak tarihine kadar uzatıldığını, bu sürede Mahmutoğlu’nun başkanlığının devam ettiğini açıkladı.

Kaymakamlık açıklaması
Girne Kaymakamı Mehmet Envergil’in KKTC MOK başkanı Serdar Savim’in 12 Aralık 2013 tarihli dilekçesine karşılık verdiği karar şöyle:
“Kaymakamlığımız tarafından komitenizde yaşanan başkanlık tartışması nedeni ile KKTC Milli Olimpiyat Komitesi tüzüğü ile 6/61 Birlikler ve Dernekler Yasası incelenmiş ve Hukuk Dairesi (Başsavcılık) görüşü de alınarak başkanlığınızın devam ettiği sonucuna varılmıştır. Tartışma sürecinde Atilla Mahmutoğlu’nun başkan sıfatıyla yapmış olduğu işlemlerin geçersiz olduğunun tüzüğünüze göre de üyelerinizi olağanüstü Genel Kurul yapmak üzere toplantıya çağırmanızın uygun olduğunu bildiririm.
Ayrıca 6/61 Birlikler ve Dernekler Yasası’nın 2. Maddesi gereği bu yıl 1 Ocaktan itibaren 1 ay zarfında dernek tescilinizin yapılması gerekmektedir. Müracaat yapılırken de geçmişten bu güne kadar tüzükte mevcut hukuki aykırıklıkların da giderilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize ve çalışmalarınızın uzlaşı içinde devam etmesini saygıyla rica ederim”

Tomgüsehan “Kaymakamlık kararı hukuki değil”
Öte yandan KKTC MOK Avukatı Nermin Tomgüsehan daha önce alınan ara emrinin 24 Ocak 2014 tarihine kadar uzatıldığını, Kaymakamlık’tan çıkan kararın hukuksal geçerliliği olmadığını belirtti. Tomgüsehan Kaymakamlık’ın bu konunda karar veremeyeceğini, mahkemenin kararının beklenmesi gerektiğini belirtti. Bundan sonra yaşanacak süreç ile ilgili olarak en erken zamanda davanın esasına geçilmesi ve bir karar alınmasının beklenmesini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
Etiketler :