1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ara emri duruşması 26 Ağustos’a kaldı
Ara emri duruşması 26 Ağustos’a kaldı

Ara emri duruşması 26 Ağustos’a kaldı

Mimoza Otel’in satışı gerçekleşti, sorun bitmedi… Yakın Doğu Ltd’e satışı gerçekleşen Mimoza Otel ile ilgili işadamı Cafer Gürcafer’in İhtiyat Sandığı Dairesi aleyhinde açtığı ara emri duruşması 26 Ağustos Çarşamba günü görüşülecek

A+A-

YENİDÜZEN (ÖZEL)

İhtiyat Sandığı Dairesi tarafından çıkılan ihale ile Yakın Doğu Ltd’e 2 milyon 10 bin sterline satılan Mimoza Otel ile ilgili ara emri duruşması 26 Ağustos Çarşamba günü görüşülecek.
İşadamı Cafer Gürcafer, Mimoza Otel’in satışına yönelik İhtiyat Sandığı Dairesi aleyhine geçtiğimiz günlerde ara emri dosyalamıştı. Hatırlanacağı üzere Gürcafer, Başbakanlık Denetleme Kurulu’na da konu ile ilgili inceleme yapılması için başvurmuştu.

Yakın Doğu Ltd’e satılmıştı

Bilindiği üzere İhtiyat Sandığı Dairesi, 3 yıldır atıl durumda bulunan Mimoza Otel ile ilgili 4 kez ihaleye çıkmış, son çıkılan ihalede otele Yakın Doğu Ltd ‘talip’ olmuştu.
Daire’nin Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen teklif, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’ın imzasından geçerek, Bakanlar Kurulu’na sunulmuştu.
Şartnameye göre Yakın Doğu Ltd’in 570 bin Sterlin’in peşin olarak ödemesi, geriye kalan ödemeyi ise her ay 40 bin Sterlin ödeme yapacak şekilde 36 ay içerisinde tamamlaması gerekiyor.

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur