1. HABERLER

  2. SPOR

  3. APOEL zirveyi yakaladı
APOEL zirveyi yakaladı

APOEL zirveyi yakaladı

GÜNEY KIBRIS FUTBOLUNDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

A+A-

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde 21’inci hafta karşılaşmalarının sonunda lider Apollon takipçisi APOEL’e Lefkoşa’da oynanan karşılaşmada tek golle mağlup oldu. Bu sonucun ardından APOEL rakibi ile arasındaki puan farkını kapattı ve puanları eşitledi. Apollon rakibine yenilerek 8 maç sonra yenilgi yaşamış oldu.

Haftaya üçüncü sırada giren Anorthosis konuk ettiği Doxa’yı tek golle yenerek yerini korudu. AEL Limasol deplasmanına konuk olan Omonia rakibini 1-0 mağlup etti ve önümüzdeki hafta tamamlanacak normal sezon öncesi AEL’in Şampiyonluk Grubu’nda yer alma hesaplarına darbe vurdu. Ermis kendi sahasında Nea Salamina’yı 3-1 ile geçerek Şampiyonluk Grubu’nda yer almayı garantiledi. AEK Larnaka ise kendi evinde Achna’yı 5-0’lık skorla yenerek haftanın en farklı galibiyetini aldı.

Normal sezon tamamlanıyor
Güney Kıbrıs Birinci Ligi’nde 22 haftalık normal sezon önümüzdeki hafta oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. İlk 6 sırada yer alacak olan takımlar Şampiyonluk Grubu’nu, son 6 sırada yer alacak olan takımlar ise Küme Düşme Grubu’nu oluşturacaklar. Takımlar aynı puanlarla çift devreli lig usulüne göre 2’şer maç daha yapacaklar ve 10 haftalık maratonun ardından şampiyon, Avrupa kupalarına katılacak ekiplerin yanı sıra lige veda edecek olan ekipler belli olacak.

SONUÇLAR
Ayia Napa – Othellos: 1 - 0
AEK Larnaka - Ethnikos Achna: 5 - 0
Anorthosis – Doxa: 1 – 0
Ermis - Nea Salamina: 3 - 1
APOEL – Apollon: 1 - 0
AEL – Omonia: 0 - 1

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur