1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “AÖA’YI KAPATTIRMAYIZ”
“AÖA’YI KAPATTIRMAYIZ”

“AÖA’YI KAPATTIRMAYIZ”

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA)’da öğrenim gören öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “AÖA’nın kapatılacağı algısını uyandıran” uygulamaları nedeniyle Bakanlık önünde eylem yaptı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden ve “AÖA’yı Kapattırmayız” diyen yaklaşık 25 öğrenci, pankart, düdük, davul ve sirenlerle Bakanlığı protesto etti.

“Sermaye ve Bakanlık Elele, Eğitim Zibile”, “Kurumunu Ezme Özele Yol Verme”, “İhtiyaç Varsa AÖA’ya Öğrenci Al” pankartları taşıyan öğrenciler daha sonra Bakanlığın “kendilerine sırtını çevirdiğini” ileri sürerek, Bakanlığı sırtını dönerek protesto etti.

Öğrenciler adına yazılı açıklamayı okuyan Ayşe Alioğlu, devletin tek yükseköğretim kurumunun geleceğinden kaygı duyulduğunu, özel kurumlara ilkokul bünyesinde öğretmen yetiştirme konusunda ön izin verilmesinin seçim yasakları içerisinde ve yeterli yasal zeminde görüşülmeden yapıldığını savundu.

Alioğlu, kararın yeniden görüşülmemesi dolayısıyla yaptıkları eylemlerin artarak süreceğini de dile getirerek, AÖA mezunu olarak topluma hizmet etmenin gurur verici olduğunu ve bu gururu zedeleyecek her türlü yasa, karar, tüzük ve uygulamadan vazgeçilmesi çağrısını yaptıklarını söyledi.
Alioğlu, Bakanlığa “neden öğrencilere sırtını döndüğü, neden devletin kurumundan vazgeçtiği, ve başka özel okullara ilkokul öğretmenliği ön izinlerinin neden alelacele verildiği” sorularını yöneltti.

Alioğlu’ndan sonra konuşan Hüseyin Toto isimli öğrenci de, “bugün Bakanlığın kendilerini tanıyamadığını, başka bir gün yeniden gelip Bakanlık kapısının önünde eylem yapacaklarını ve bu sefer Bakanlığın kendilerini tanıyıp tanımayacağına bakacaklarını” söyledi.

Konuşmaların ardından eylemci öğrenciler Bakanlık önünden ayrıldı.

TAK

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur