1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AÖA öğrencileri Meclis Başkanı Siber ile görüştü
AÖA öğrencileri Meclis Başkanı Siber ile görüştü

AÖA öğrencileri Meclis Başkanı Siber ile görüştü

AÖA öğrencileri, Meclis Başkanı Sibel Siber ile bugün bir araya geldi.

A+A-

Atatürk Öğretmenler Akademisi (AÖA) öğrencileri, Meclis Başkanı Sibel Siber ile bugün bir araya geldi.

Yapılan görüşmede özel bir üniversiteye sınıf öğretmenliği bölümü açma öz izni konusu konuşulup bir de mektup verildi.

Mektubun tam metni şöyle:

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sn. Dr. Sibel Siber’e

Devletin tek yükseköğretim kurumu, Atatürk Öğretmen Akademisi(AOA), öğrencileri olarak bir takım kaygılarımız vardır. Devletin belirlediği nitelikli öğretmen modelinin yetiştirildiği AÖA'nın durumundan ve öğretmenlik mesleğinin gelecekteki konumundan kaygılıyız. Bu kaygının temel sebebi, bir süre önce özel kurumlara verilmeye başlanmış olan Sınıf Öğretmenliği Bölümü açma ön izinleridir.

Her üniversite mezunu diplomasını alırken büyük ümitlerle diplomayı alır ve okuduğu bölümle ilgili mesleği yapacağına inanır. Ülkemizde birçok alanda öğretmen vardır ve bu kişilerin büyük bir bölümü öğretmenlik mesleği dışında başka mesleklerle meşguldürler. AÖA’dan mezun olan öğretmenlere bakıldığı zaman başka mesleklere yönelme gibi bir durum görülmemektedir. Bu durum AÖA’nın öğrenci seçimini bilinçli bir şekilde yaptığının ispatıdır. Diğer taraftan, ülkemizde öğretmenlik diplomasına sahip kişilerin öğretmenlik dışında mesleklerle uğraşması büyük hayal kırıklarına sebep olmakta ve mutsuz bireyler yaratmaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK tarafından özel bir okula sınıf öğretmeni yetiştirmek amacıyla verilmiş olan ön izin sayesinde ilgili kurum da sınıf öğretmeni yetiştirebilecektir. Bu kurumun, öğrenci alımı sırasında fazladan öğrenci alabileceğini ve bu alanda yetişecek öğretmenlerin işsiz kalacağını veya farklı meslek alanlarına yöneleceğini düşünmekteyiz.

Sınıf Öğretmenliği yetiştirme işini ciddi ve planlı bir şekilde yapan AÖA varken başka bir üniversitenin böyle bir bölümü açmasına gerek olamadığı görüşündeyiz. Eğer ilgili üniversitenin ilkokul bölümünde öğretmen ihtiyacı varsa bunu AÖA’ya bildirip planlı bir şekilde öğrenci alınabilir ve yetiştirilebilir. Bu daha önce DAİ için yapılmıştı. Şimdi de tekrarlanabilir.

İsteğimiz, daha önce de belirttiğimiz gibi gelecek kaygısına neden olan yasaların ivedilikle görüşülmesi ve öğretmenlik mesleğinin nitelikli duruşunu kaybettirecek her türlü karardan vazgeçilmesidir. Atatürk Öğretmen Akademisi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun, nitelikli ve denetlenebilir öğretmen adayları yetiştirmektedir. Topluma model olacak nitelikli öğretmenin çizgisini belirleyen AÖA'nın geleceğinden ve öğretmenlik mesleğinin gelecekteki niteliğinden kaygılanmaktayız.

Toplumumuzun geçmişinde çok önemli bir yeri bulunan Atatürk Öğretmen Akademisi’nin geleceği için beklenen hassasiyetin gösterilmesini ve gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.


Atatürk Öğretmen Akademisi Öğrencileri

(foto arşiv)

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur