1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Antrenörlerimiz bilgi tazeliyor
 Antrenörlerimiz bilgi tazeliyor

Antrenörlerimiz bilgi tazeliyor

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde düzenlenen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri İstanbul'da başladı

A+A-

Necmi Belge

Her yıl Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD), liglerin devre arasında düzenlediği eğitim seminerinin 23’üncüsü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde dün başladı.
A ve Teknik Direktör seviyesinde düzenlenen “23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri”ne, Türkiye’den ve dünyadan 2 bine yakın antrenör katılırken, Kuzey Kıbrıs’tan da 20’ye yakın antrenör bu seminerde yer alıyor.
Konu ile ilgili olarak, semineri izleyen antrenörlerden Değirmenlik Teknik Direktörü Ahmet Zaifoğlu ve Uğur Çorba’dan alınan bilgiye göre, dün başlayan ve bugün tamamlanacak olan seminere Türkiye Süper Ligi teknik direktörleri ile çok sayıda teknik direktör katılıyor.
TÜFAD’ın organize ettiği seminer programına göre, açılışta Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirönen, UEFA temsilcisi Howard Wilkinson ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği başkanı İsmail Dilber birer konuşma yaptı.
Daha sonra, Türkiye Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim “çağdaş futbolda takım yönetimi” ile ilgili seminer verdi. Terim’in ardından, sırasıyla Prof. Dr. Bülent Bayraktar “Futbolda Sağlık Organizasyonu ve Performans”, FIFA Teknik Komite Üyesi Gerard  Houllier “2014 Dünya Kupası Analizi” “Dünya Kupası’nda ortaya çıkan son trendler”, Dr. Metin Çakıroğlu “Maç  Analizi ve Taktiksel Uygulamalar” ve  Prozene Sports’dan  Jamie Roberts “Maç Performans Analizinde Yeni Uygulamalar” konusundaki bilgilerini seminere katılan antrenörlere naklettiler.

Dilber ve Göktaş’tan Terim’e plaket
Seminerin ilk gününe Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber ile birlikte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e teşekkür plaketi takdim etti. Semineri’in bugünkü oturumunda FIFA & UEFA Eğitim Danışmanı Jacques Crevoisier “Antrenörlerin Gelişimi ve Değişimi”, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in “Futbolumuz ve Geleceği” konulu seminerleri ile sona erecek.

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur