1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Antrenörler sorunlarını anlattı
 Antrenörler sorunlarını anlattı

Antrenörler sorunlarını anlattı

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği yaptığı organizasyonla K-Pet liglerinde görev yapan teknik adamlarla toplantı yapmaya başladı

A+A-

Necmi Belge

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin K-Pet liglerinde görev yapan teknik direktörler ile başlattığı toplantıların ilki, geçtiğimiz akşam dernek lokalinde  gerçekleşti. İlk toplantıda Süper Lig’de görev alan teknik direktörler yer aldı.
Süper Lig’de yer alan 14 takımdan Mağusa Türk Gücü, B.Bağcıl ile Lefke teknik direktörlerinin katılmadığı toplantıya 11 kulübün teknik adamları ile yardımcıları katılım gösterdi.
Toplantının açış konuşmasını yapan, Dernek Başkanı Süleyman Göktaş, bu toplantı ile başlattıkları K-Pet ligleri antrenörleri ile buluşmaların amacının teknik adamlarla diyalog kurmak olduğunu belirtti.

Göktaş: “Amaç sorunları masaya yatırmak”
Göktaş, bir süre önce yaptıkları Olağan Genel Kurul’da üyelerin yönetim ile diyalog eksikliği yaşandığı yönünde eleştiriler yapıldığını anımsattı. Buna ek olarak teknik adamların eğitim, görev riskleri ve güvenceleri konusunda yaşanan sorunların bulunduğunu, bunları çözmek için de yönetim olarak teknik adamlarla her düzeyde diyalog kurma gereksinimi bulunduğunu söyledi. Sorunları masaya yatırmak için böyle bir toplantıyı organize ettiklerini ifade eden Göktaş, bu tür toplantıları K-Pet Süper, Birinci, İkinci hatta Yükselme Ligi takımları düzeyine kadar indirerek, geleneksel hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Antrenörler sorunlarını anlattı
Göktaş’tan sonra, söz alan deneyimli teknik adam İlker Ertemel, Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği yönetimini böyle bir girişim yaptığı için kutladığını söyledi.
Ertemel, teknik adamların yaşadıkları sorunları dile getirme zamanının şimdi olduğunu, her teknik adamın söz alarak, sorunlarını dile getirmeleri gerektiğini belirtti.
Ertemel’in ardından sıra ile söz alan teknik direktörler başta iş güvenceleri, eğitim sorunları ile kulüp yönetimleri, sporcular ile camialar arasında yaşanan sorunları dile getirdiler.
Teknik adamların ortak görüşleri arasında, Kıbrıs Türk futbolunun geri gittiği, yönetici profilinin değişmesi ve camiaların teknik adamlar üzerindeki olumsuz baskılarının sona ermesi noktası yer aldı.

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur