Antrenörler bilgilerini yeniliyor

Antrenörler bilgilerini yeniliyor

Antrenör Gelişim Seminerleri Güzelyurt’ta gerçekleştiriliyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KTFAD) işbirliğiyle organize edilen Antrenör Gelişim Semineri dün başladı. Güzelyurt’ta yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seminer bugün sona erecek. Dün başlayan seminerde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanvekili Orçun Kamalı, Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş ve konuk olarak adamıza gelen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber açılış konuşması gerçekleştirdi.

 

Göktaş: “Bu tür seminerler çok önemlidir”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş yaptığı açılış konuşmasında, bu tür seminerlerin yapılmasıyla birlikte antrenörlerin bilgilerin tazelendiğini dile getirdi. Seminere katılımın zorunlu olduğuna dikkat çeken Göktaş, antrenörlerin bilgilerinin sürekli güncel olabilmesi için bu yola başvurduklarını ifade etti.

 

Dilber: “Oyuncuları antrenörler eğitmelidir”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber, Antrenörlerin saha içerisinde lider bir konumda olduğuna dikkat çekerek, antrenörlerin oyuncuları çok iyi eğitmesi gerektiğini söyledi. Kıbrıslı Türk antrenörlerin Türkiye’de Profesyonel lisans alamadığının da altını çizen Dilber, bu konunun kısa süre içerisinde çözülmesini temenni etti.

 

Kamalı: “Bu seminerde alınacak bilgiler Kıbrıs Türk futboluna katkıda bulunacaktır”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanvekili Orçun Kamalı, bu yıl en üst ligden en alt lige kadar çok iyi mücadele olduğunu ve maçların seyir zevkinin yüksek olduğunu hatırlatarak, bu konuda büyük payın antrenörler olduğunu savundu. Bu tür seminerlerin daha yoğun ve aktif olması gerektiğini dile getiren Kamalı, gerek federasyon, gerekse dernek olarak gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Orçun Kamalı, son olarak bu seminerde alınabilecek her bilginin Kıbrıs Türk futboluna katkı sağlanabileceği ifade etti.

 

Teknik direktör ve A Lisans yenileme semineri dün yapıldı

Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde dün, Teknik Direktör ve A Lisans sahibi hocalar yer aldı. İlk oturumda, TFF Eğitmeni Mustafa Nurgülen tarafından ‘Takım Yönetimi ve Futbolda Trendler’ konulu sunum gerçekleştirildi. Onun ardından Eğitmen Özcan Bizati ‘Futbolda dar alan oyunlarının önemi’ konulu sunum yapıldı. Öğleden sonra ise, Göztepe teknik direktör yardımcı antrenörü Mehmet Ak’ın ‘Antrenman programlarını geliştirme’ konulu sunumu gerçekleşti.

 

Bugün tamamlanacak

B, C ve kaleci antrenörü lisansını taşıyan antrenörlere yönelik seminer ise bugün gerçekleştirilecek. Yine 10.00’da başlayacak olan seminerde ilk olarak açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Konuşmaların tamamlanmasıyla YDÜ Öğretim Görevlisi Osman Emiroğlu’nun Takımda liderlik konulu sunumu gerçekleşecek, onun ardından Göztepe teknik direktör yardımcı antrenörü Mehmet Ak, Antrenman Programlarını Geliştirme konulu sunum yapılacak. Bu sunumun tamamlanmasıyla Eğitmen Haluk Kaplan ‘Kaleci tekniği öğretimi’ sunumu gerçekleşecek ve öğle yemeği için istirahata geçilecek. Günün son sunumunu ise saat 13.30’da Eğitmen Özcan Bizati yapacak. Bizati, Futbolda Dar Alan Oyunlarının Önemi konusunu irdeleyecek. Bu sunumun da tamamlanmasıyla birlikte sertifika dağıtımıyla birlikte seminer tamamlanmış olacak.

 

Fotoğraf: Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.