1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Antalya’ya acil iniş!
Antalya’ya acil iniş!

Antalya’ya acil iniş!

İstanbul Ercan seferini yapan THY uçağı havada tehlike attı

A+A-

YENİDÜZEN Haber Merkezi

İstanbul Sabiha Gökçen-Ercan seferi yapan Türk Hava Yolları’na ait TK0970 sefer sayılı uçak, Antalya’ya acil iniş gerçekleştirdi. Kabin basıncının düşmesi ile oksijen maskeleri açılan THY’ye ait uçak, gece yarısına doğru Antalya’ya inerken, yolcular uçaktan tahliye edildi. Gazetemiz baskıya girdiği sırada uçak Antalya Havaalanı’ndan beklemeye devam ediyordu.

Açıklama yok, yolcular tedirgin

Uçaktaki yolculardan, müzisyen Okan Ersan yaşanan olayı sosyal medya hesabından duyurdu. Havada ölüm tehlikesi atlattıklarını belirten Ersan, Facebook hesabında şunları yazdı: “Kabin basıncının düşmesi ile ani oksijen kapakları açılan uçak ciddi bir düşme tehlikesi yaşadı. Olay, uzun bir süre irtifa kaybı ile devam etti ve 30 dakika oksijen maskeleri ile Antalya’ya inebildik. Kriz geçiren yolcular, endişeli anı yaşayan herkes ve ben sağ salim indiğimize inanamıyoruz.Olay anında pilotlardan hiçbir ciddi açıklama yapılmaması pilot kabininde çok ciddi bir stres yaşandığının kanıtı… Şu an Antalya’da yolcularla birlikte bekliyoruz ama hiçbir THY yetkilisi henüz bizim ile temas kurmadı. Oysa ki çok ciddi yaşanan bu şok sonrası yolcuların sakinleştirilmesi ve açıklama yapılması gerekmez miydi? Sanırım olayın boyutu o kadar ciddi ki ne diyeceklerini bile bilemiyorlar…”

İniş sebebi: Kabin basıncının düşmesi

Diğer yandan konu ile ilgili bilgi almak için ulaştığımız Ercan Havaalanı Kule Şefi Koral Kağcan, THY’ye ait uçağın acil iniş sebebinin kabindeki basıncın düşmesi olduğunu belirtti. “Bu olay havacılıkta çok sık görülen bir olaydır. Uçağın düşme tehlikesi atlatması söz konusu değildir. Uçak tedbir amacı ile acil iniş yaptı” şeklinde konuşan Kağcan, olayın Türkiye Hava Sahası’nda gerçekleştiğini dile getirdi. 

“Korkulacak bir durum yok”

Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın saat 21.49 gibi uçak kabin arızasından dolayı zorunlu iniş yaptığını bildirdi.

THY'ye ait uçakta 135 yolcunun bulunduğunu belirten Serdar, "Korkulacak bir durum yok, bu tür olaylar olabilir, yolcular başka bir uçakla KKTC'ye gönderilecek" dedi.

 

(yenidüzen/AA)
Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 3653 defa okunmuştur