1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Antalya’da başarılı sonuçlar
Antalya’da başarılı sonuçlar

Antalya’da başarılı sonuçlar

Antalya Orta Mesafe Gençlik Kupası Triatlon Yarışı’na katılan Ares Spor Kulübü sporcuları hem kürsüye çıktı hem de kendi derecelerini geliştirdi

A+A-

Ülkemizin başarılı triatloncularını bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü, Türkiye’de bir başarıya daha imza attı. Daha önce de Türkiye’de ve Güney Kıbrıs’ta katıldıkları yarışlarda birincilik, ikincilik, üçüncülük elde eden Ares sporcuları hafta sonu Antalya’da gerçekleşen yarı demir adam triatlon yarışında yine başarılı sonuçlar elde etti.

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği Antalya Orta Mesafe Gençlik Kupası Triatlon Yarışı’nda KKTC’yi temsilen katılan Ares triatloncularından Hüseyin Arhan, Çağan Öztuna ve Cem Dağdelen hem rekor derece elde ettiler hem de kürsüye çıktılar.

Hüseyin Arhan’dan ikincilik

Antalya’da 1.9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşu mesafesinden oluşan yarışta “erkekler 30+” kategorisinde mücadele eden Ares sporcusu Hüseyin Arhan bu kategoride ikinci gelerek kürsüye çıktı.

Hüseyin yarışı 4 saat 52 dakika 31 saniyede tamamlayarak ikincilik kürsüsüne çıkarken kendi eski derecesini de geliştirmiş oldu. Hüseyin Arhan en son 2009 yılında katıldığı bu mesafedeki yarışı 5 saat 40 dakikada tamamlamıştı ve hafta sonu yaptığı derece ile hem kendi en iyi zamanına imza attı hem de KKTC’nin en iyi ikinci derecesinin sahibi oldu.

Dağdelen’den en iyi zamanı

Antalya Orta Mesafe Gençlik Kupası Triatlon Yarışı’nda Ares adına yarışan diğer sporcular Cem Dağdelen ve Çağan Öztuna da kendi en iyi derecelerine imza attılar.

Ares’in 3 sporcusu, Almanya’da katılacakları Ironman Dünya Şampiyonası’nın bir ayağını oluşturacak Frankfurt Ironman Yarışı’na hazırlık çerçevesinde Antalya’da half ironman mesafesinde yarıştı. Üç sporcudan Cem Dağdelen yarışı “erkekler 40+” kategorisinde dördüncü sırada tamamlarken yaptığı derece ile KKTC’nin en iyi zamanına imza atmış oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlediği yarışı 4 saat 48 dakika 36 saniyede bitiren Dağdelen dördüncü gelirken, üçüncülüğü ise sadece 11 saniye ile kaçırdı.

Bu yıl dördüncü ironman bitirmeyi amaçlayan Ares sporcusu Çağan Öztuna ise Antalya’daki yarı demir adam yarışını 5 saat 06 dakika 22 saniyede tamamlarken daha önce katıldığı bu mesafedeki yarışta elde ettiği derecesini 23 dakika geliştirmiş oldu. Çağan kendi yaş grubunda 10’uncu geldi.

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur