1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Anne, Barış Sinir ve Ruh’ta kontrol edildi
Anne, Barış Sinir ve Ruh’ta kontrol edildi

Anne, Barış Sinir ve Ruh’ta kontrol edildi

7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı’nın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Gönyeli’de cinayete kurban giden 7 yaşındaki Ercan Kaya Kunduracı’nın ölümüyle ilgili soruşturma derinleşiyor.

Bilge Lord Kunduracı’nın iki kez Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayeneye götürüldüğü ancak henüz cezai ehliyet ile ilgili rapor temin edilmediği de gelen bilgiler arasında.

“Taammüden adam öldürme” suçuyla ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan Bilge Lord Kunduracı ile ilgili soruşturma sürerken, 3 günlük tutukluluğu ardından bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Polise, eşinin sosyal medyada yaptığı bir paylaşıma öfkelendiği için cinayeti planladığını itiraf eden anne Bilge Lord Kunduracı’nın, gönüllü ifadesinde tüm ayrıntıları aktararak, oğlunun son sözlerini dahi anlattığı öğrenildi.

Kan örnekleri henüz gönderilmedi

Geniş çaplı soruşturma kapsamında 7 yaşındaki Ercan Kaya’dan kan ve doku örnekleri alınırken, anne Bilge Lord Kunduracı’dan da kan ve idrar örneği geçtiğimiz günlerde alındı. 

Bilge Kunduracı’nın olay öncesinde uyutucu veya uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespit edilmesi amacıyla alınan kan ve idrar örnekleri yanında Ercan Kaya’dan alınan kan ve doku örneklerinin henüz Türkiye Adli Tıp Kurumu’na gönderilmediği, birkaç gün içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

Polise, eşinin sosyal medyada yaptığı bir paylaşıma öfkelendiği için cinayeti planladığını itiraf eden anne Bilge Lord Kunduracı’nın, iki kez Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayeneye edildiği ancak cezai ehliyetiyle ilgili rapor temin edilmedi

“Cezai ehliyetiyle ilgili rapor henüz çıkamadı”

Ayrıca Bilge Lord Kunduracı’nın iki kez Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayeneye götürüldüğü ancak henüz cezai ehliyet ile ilgili rapor temin edilmediği de gelen bilgiler arasında.

Gayri resmi elde edilen bilgiye göre; zanlının cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin kesin kararın, uzmanlarla yapılacak görüşmeler sonrasında netleşecek. Bu tür adli vakalarda uzmanlarla yapılan görüşmelerde bir 'sınırlama' bulunmuyor. Yani, 'cezai ehliyeti' olup olmadığına ilişkin kararla ilgili yapılacak görüşmeler, zanlının ruhsal durumuna, doktorun tanı koymak için ihtiyaç duyduğu süreye göre değişiyor.


Ercan Kaya’nın okuldan arkadaşı öğrencinin annesi YENİDÜZEN’e konuştu:

“Evde interneti kapattık. Çocuğum ağlar, ben ağlarım”

Yaşanan olayın ardından Ercan Kaya Kunduracı’nın okulunda da büyük şok yaşandı. Ercan Kaya’nın okuldan arkadaşı olan bir öğrencinin annesi YENİDÜZEN’e konuştu, “Rehber öğretmenlerinin özverili çalışmasıyla iyi, sakin bir çocuktu” dedi.
İlk dönemler okulda çocukla ilgili bazı şikayetler olduğunu anlatan veli, daha sonra herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Bahse konu veli şunları anlattı:  “Aslında bu olayın basında yer almasından rahatsız oluyoruz. Çünkü psikolojik olarak evde çocuğumla bu olayın mücadelesini veriyoruz. Çocuğu ilk gün okula göndermedik. Kaya okula bu sene başladı. İlk zamanlar bazı sıkıntılar vardı. Rehber öğretmenler bu konuda özverili şekilde çocuk üzerinde çalıştılar. Bildiğim kadarıyla velilerden ben ve benden başkaları okula bu konuda şikayete gittiğimizde; ‘işte merak etmeyin, bu çocuk diğer çocuklara göre daha fazla ilgi ister. Aileyi okula çağırıp, çocuk üzerinde daha fazla çalışmalarını ve çocukla ilgili biraz daha ilerleme kat etmelerini’ söylediklerini bize aktardılar. Rehber öğretmenler de ilgilendiklerini aktardılar. Çocuk iyiydi. Çocuklar dün sabah okula gitti. Rehber öğretmenler çocuklara açıkladı ama ne yazık ki çocukların aklında ‘acabası’ vardır. Çünkü olayın nasıl olduğunu aktarmadık sadece artık aramızda olamayacağını belirttik. Annesinin bazı rahatsızlıkları olduğunu, istemeden ona zarar verdiğini söyledik. Çünkü okulda ne yazık ki büyük çocuklar hep bunu konuşuyor. Çocuk akşam eve geldiğinde ‘anne nasıl öldü’ diye sordu. ‘Biz nasıl öldüğünü bilmeyiz, sadece bu kadarını biliriz’ dedim. Çocuğum, ‘karnından bıçakladıklarını söylediler’ diyerek ağlamaya başladı. O ağlar ben ağlarım… Evde internet ortamını kapattık”


Yaşanan cinayet ile birlikte okullarda çocukların psikolojik durumlarıyla ilgili nasıl bir uygulama yapıldığı da gündeme geldi, yetkililer izlenen yolu aktardı:

“İlk desteği rehber öğretmenler veriyor, ciddi bir bulgu varsa Eğitim Bakanlığı’na bildiriliyor”

Yaşanan cinayet ile birlikte okullarda çocukların psikolojik durumlarıyla ilgili nasıl bir uygulama yapıldığı da gündeme geldi.

Okullarda öğrencilerin yaşadıkları herhangi bir psikolojik sorunla ilgili olarak ilk aşamada rehber öğretmenler devreye girip destek gösterdiği, öğrencide önemli bir bulgu görülmesi halinde konunun Eğitim Bakanlığı’na bildirildiği aktarıldı.

Eğitim Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından araştırma yapıldığı, ciddi bir tespitte bulunulması halinde sorunun Sosyal Hizmetler Dairesi’ne intikal ettiği ifade edildi. Bu arada devletteki ilkokullarda rehber öğretmen bulunmadığı, bu görevi sınıf öğretmenlerinin yürüttüğü aktarıldı.

Atik: “Devlet okullarında rehber öğretmen yok, bu yönde çalışıyoruz”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik, özel okullarda rehber öğretmenlerin öğrencilere yardımcı olduğunu ancak devletteki ilkokullarda rehber öğretmeni bulunmadığını, sorunlu öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından yardımcı olunduğunu belirtti.

Bir okuldaki öğretmenlerin öğrencilerle ilgili herhangi bir tespitte bulunması halinde Eğitim Bakanlığı’na durumun bildirildiğini, bakanlığa gelen her şikayetin değerlendirildiğini aktaran İlkşen Atik, buna bağlı olarak Müfettişlerin görevlendirildiğini aktardı.

Atik, çocukların durumuyla ilgili tespit edilmiş ciddi bir durum söz konusu olduğu zaman Sosyal Hizmetler Dairesi’ne konunun bildirildiğini ifade etti. 

Devletteki tüm ilkokullarda rehber öğretmen bulunması için çalışama başlatıldığını aktaran Atik, “her okula hem rehber öğretmen hem de özel eğitim öğretmeni düşünüyoruz. Bazı ilkokullarımızda özel eğitim öğretmeni vardır ama bütün okullarda randımanlı olarak özel eğitim öğretmeni bulundurmak hedefimizdir.”

Başkurt: “Bize hiçbir şikayet gelmedi”

Öte yandan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt,  Kunduracı ailesi içerisinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili olay gününe kadar daireye hiçbir şikayet ve başvuru yapılmadığını açıkladı.

Başkurt, sıkıntı yaşayan ailelere daire olarak nasıl yardımcı olabileceklerini ve hangi koşullar altında Sosyal Hizmetler Dairesi’ne başvuru yapılabileceği ile ilgili bilgi verdi:

“Sosyal Hizmetler Dairesi farklı şekillerde durumlara müdahil olabilir. Aile içinden bir şikayet gelebilir, anne sıkıntı yaşarsa destek isteyebilir, baba çocuğunu görememe veya başka bir sebeple başvuru yapabilir. Aile yakınları, komşular kısaca herkes herhangi bir sıkıntı gördüğünde bize bildirebilir. Her zaman söylediğimiz gibi ALO 183 İhbar Hattı’na şikayette bulunabilir. Bir müracaat geldiğinde duruma ve konusuna göre daire olarak hemen çalışma başlatırız”

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, katıldığı bir TV programında, Ercan Kaya Kunduracı ve ailesiyle ilgili olarak olay gününe dek Sosyal Hizmetler Dairesi’ne hiçbir başvuru yapılmadığını açıkladı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-471.jpg

 

 

Bu haber toplam 7566 defa okunmuştur
İlgili Haberler