1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Anlamlı sörf etkinliği
Anlamlı sörf etkinliği

Anlamlı sörf etkinliği

3. Uluslararası Kite Surf etkinliği “Başka Ardalar Ölmesin” sloganı ile gerçekleştirilecek

A+A-

 


 

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun katkılarıyla  “Başka Ardalar Ölmesin” sloganı ile düzenlenen  “ 3. Uluslararası Kite Surf” etkinliği ile ilgili basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu toplantı salonunda yapılan basın toplantısında Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu,  Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan ve etkinliği organize eden ve sponsor olan kuruluşlar ve sörfçüler hazır bulundu.

 

Karaokçu: “Toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçlıyoruz”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, yaptığı konuşmada, “Uluslar arası Kite Surf Etkinliğinin” “Uyuşturucu sorunu nedeniyle genç yaşta hayatını kaybeden Arda Erkan’ı anma, uyuşturucu sorununa dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artırmak, aileleri çocuklarını ve gençleri spora yönelterek enerjilerini doğru alanda kullanmalarına katkı sağlamak” amacıyla yapılacağını vurguladı.

Karaokçu, “Komisyon olarak geçtiğimiz yıllarda yapılan ve büyük ilgi gören etkinliğimize bu yıl da öncülük etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Organizasyon hakkında bilgi veren Afrodit Surf Club temsilcisi Cihan Erdoğan 3 Eylül Pazar günü sabah saat 09.00’da  ağırlıklı olarak çocuk yarışmacıların katılacağı kürek sörfü ve rüzgar sörfü ile  güne start verileceğini, saat 14.00 ise 7 Dalga Heaven Surf House’da serbest stil kite surf yarışmalarının başlayacağını vurgıladı.

Saat 18.00’de ise Heaven  Surf Club’tan Afrodit Surf Klub’a 10 kilometrelik mesafede Arda Erkan anısına bir anı sürüşü gerçekleştirileceğini ve bir sporcunun Arda’nın ekipmanlarını kullanacağını anlatan Cihan Erdoğan, saat 19.30’da ise Afrodit Tatil  Sitesi’nde ödül töreni ve müzikli eğlence gerçekleştirileceğini belirtti.

Çok büyük bir katılım beklediklerine işaret eden Erdoğan, tüm halkımızı toplumsal duyarlılık anlamında da değer taşıyan etkinliğe davet etti.

 

Erkan: “Başka çocuklar karanlık yollarda öldürülmesin”

Mustafa Erkan ise yaptığı konuşmada “Arda’yı kaybedeli 2 yıl 2 ay oldu. Beden olarak ayrılmış olsa da kendisi bizlerin ve daha bir çok kişinin kalbinde yer anlaya devam etmektedir” diyerek sözlerine başladı.

Arda’yı kaybettikleri karanlık bir gecenin ardından, karanlık güçlere karşı mücadelede bir misyon üstlendiklerini ve o gecenin aydınlatılmasını beklediklerini kaydeden Erkan, “O gece aydınlatılsın ki başka çocuklar da aynı karanlık yollarda öldürülmesin, ölüme terk edilmesin. Arda’nın başka çocukların kurtulmasına vesile olmasını,  bu karanlık yollarda onlara ışık olmasını istiyoruz ve Başka Ardalar Ölmesin diyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile düzenledikleri etkinliğe katılımın her geçen yıl artmasının, bu konuya karşı artan hassasiyetin göstergesi olduğuna dikkati çeken Erkan, “3 Eylül pazar günü sörfçülerimz sonsuz maviliğin içşnde dalgalarla adeta faans ederken, Arda’nın da bizimle olacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 3456 defa okunmuştur
İlgili Haberler