1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Anlamlı karşılaşma
Anlamlı karşılaşma

Anlamlı karşılaşma

Geliri ÖZEV’e bağışlanacak olan KTSYD Kupası bugün Doğan Türk Birliği ile Mormenekşe arasında oynanacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Geleneksel olarak düzenlenen Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Kupası bugün Girne 20 Temmuz Stadı’nda Süper Lig ekipleri Doğan Türk Birliği ile Mormenekşe arasında oynanacak. İki ekibin mücadelesinden çok karşılaşmanın Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) yararına oynanacak olması maçı daha da anlamlı kılıyor.
Geride bıraktığımız sezonu dördüncü olarak tamamlayan kadrosuna yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör Caner Oshan, camia olarak böylesi anlamlı bir karşılaşmada yer alacakları için mutlu olduklarını söyledi. Geride bıraktığımız sezonun bir diğer flaş takımlarından olan ve ligi üçüncü bitirmenin yanı sıra kupada final oynayan Mormenekşe’de teknik direktör Eralp Şerifoğlu maçı “Kazanmanın ötesinde büyük bir anlam taşıyan maç” olarak nitelendirdi.

Gelir ÖZEV’e bağışlanacak
KTSYD Kupası’nda maç girişinde elde edilecek gelirin tamamı ÖZEV’e bağışlanacak. Sezon öncesi hazırlık açısından ilk ciddi organizasyon olan KTSYD KUpası öncesinde ÖZEV’li küçüklerle birlikte Doğan Türk Birliği U15 takımı birlikte yemek yiyecekler. Aynı zamanda Mormenekşe ile Doğan Türk Birliği takımları da yemekte buluşacaklar. İlk olarak saat 16.00’da ÖZEV ile Doğan Türk Birliği U15 takımları gösteri maçında karşı karşıya gelecek. U15 karşılaşmasının başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yapacak. Bu maçın ardından saat 16.30’da Doğan Türk Birliği ile Mormenekşe arasında KTSYD Kupası karşılaşması oynanacak.

Oshan: “Camia olarak mutluyuz”
Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada yoğun hazırlık döneminde takımda aşırı yorgunluk olmasına rağmen ligden önce kendilerini görebilme adına güzel bir maç oynayacaklarını söyledi. Bunun yanında KTSYD tarafından düzenlenen bu anlamlı karşılaşmada yer almaktan dolayı camia olarak mutlu olduklarını belirten Oshan “Bu anlanlı organizasyona biraz katkı koyarsak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Şerifoğlu: “Büyük anlam taşıyan bir maç”
Mormenekşe teknik direktörü Eralp Şerifoğlu “Kazanmanın ötesinde büyük anlam taşıyan bir maç. Özel eğitime muhtaç çocuklarımız için oynanacak bu karşılaşmanın bir parçası olduğumuz için camia olarak gururluyuz” dedi. Lige hazırlanma adına güzel bir sınav vereceklerini belirten Şerifoğlu, “Elimizden geldiği kadar bu güzelliğe değer katmak istiyoruz ve halkımızı, futbolseverleri destek olmaya çağırıyoruz. Umarım bu çocuklara manevi yönden ve küçük de olsa maddi yönden bir katkımız olur” dedi.

Kılıçoğlu destek için davet etti
KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu derneğin her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek olduğunu belirterek bu konuda katkı koyan herkese teşekkür etti.
Kılıçoğlu bugün yapılacak maçın tüm gelirini ÖZEV’e bağışlayacaklarını kaydederek maç öncesinde de ÖZEV ve DTB U15 takımlarının bir gösteri maçı yapacaklarını kaydetti.
Kılıçoğlu sosyal sorumluk kapsamında herkesin destek olmak için Girne 20 Temmuz Stadı’na gelmesini istedi.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur