1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ankara’da gündem yeni üniversiteler
Ankara’da gündem yeni üniversiteler

Ankara’da gündem yeni üniversiteler

Dürüst, TC Başbakan Yardımcısı Arınç ile bir araya geldi

A+A-

 

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst Ankara’da TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile biraraya geldi.

Arınç, Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen görüşmede, kurulan yeni hükümeti kutladı ve Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Dürüst'ü tebrik etti.

KKTC'de seçimlerin ardından koalisyonun kurulduğunu hatırlatan Arınç, Türkiye'de de koalisyon kurulmasını istediklerini ama kısmet olmadığını söyledi.


Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakan Dürüst ile KKTC'deki üniversitelerin desteklenmesi ve Türkiye'deki bazı üniversitelerin KKTC'de merkez açması konusunda görüşeceklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise Arınç'ın bulunduğu görevlerde, şahsına, bakanlığına, hükümetlerine ve KKTC'ye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

"Temennimiz saygın bir KKTC için güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti arzumuzu yinelemek. Bütün güvencemizin anavatan olduğunun altını çizmek istiyorum" şeklinde konuşan Dürüst, "Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütürken sizlerin desteğinize ihtiyacımız olduğunu, bundan sonraki süreçte de gelecek nesilleri yetiştirmek ve kaliteli ve çağdaş eğitim normlarını hayata geçirmek adına şahsınızın mesuliyeti altındaki yetkilerinizi bizim lehimize kullanılmasını hoşgörünüze sığınarak rica ediyorum" diye konuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur