1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ankara Kızılay'da patlama: 37 ÖLÜ
Ankara Kızılayda patlama: 37 ÖLÜ

Ankara Kızılay'da patlama: 37 ÖLÜ

Kızılay'daki bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı.

A+A-

 

Ankara Kızılay'da saat 18.45 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü.

Patlamanın ardından yaralılara ilk müdahale yapıldı ve yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılıyor.

Yaralıların bir bölümü Ankara Numune Hastanesi'ne götürüldü. İlk bilgilere göre, 15 yaralı burada tedavi altına alındı. Ayrıca hastane girişine yaralıların listesi asıldı.

Güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı bölgeyi boşalttı ve güvenlik çemberi oluşturdu.

Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için olay yerinde. .

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

27 ÖLÜ, 75 YARALI

Ankara Valili'ğinden yapılan açıklamada 27 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Çok sayıda araç olay yerinde alev aldı.

Patlamanın şiddetin çok yüksek olduğu uzak mesafelerden de duyulduğu belirtiliyor.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) patlamayla ilgili haberinde "Patlama noktasında olay yerinde 5 cansız beden olduğu görüldü. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor" dendi.

Çevredeki çok sayıda bina da zarar gördü.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı patlamayla yükselen dumanların 2.5 km mesafeden görüldüğünü söyledi.

 

 

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

Tanıklar, bir otomobilin dolu bir belediye otobüsüne iyice yaklaştıktan sonra infilak ettiğini, patlamanın etkisiyle otobüste bulunan yolcuların yanı sıra, durakta bekleyenlerin ve yoldan geçen özel araçlardaki vatandaşların da yaralandığını anlattı.

Saldırı sonrası Kızılay'a çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken, olay yeri 3 ayrı güvenlik şeridiyle çevrildi. Bölgeye çok sayıda ambulansla birlikte itfaiye de sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi bulundukları yerde yapıyor.

Patlamanın nedeni konusunda da henüz bir açıklama yok. Yetkililer bombalı araç ihtimali üzerinde duruyor ancak kesin sonuç bomba imha uzmanlarının devam eden incelemesi sonucu ortaya çıkacak.

Güvenlik güçleri çok sayıda MOBESE ve güvenlik kamerasından alınan kayıtları da titizlikle inceliyor.

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşları Ankara'yı böyle gördü.

Guardian: "Turkiye’nin başkenti Ankara ölümcül patlamayla sallandı"

Al Jazeera: "Türkiye, Ankara’daki patlamada ölümler olduğu bildiriliyor"

BBC World: "Türkiye'de patlama, başkent Ankara'da yaralılar olduğu bildiriliyor"

Euronews: "Türkiye'nin başkentinde patlama duyuldu, yaralılar olduğu biliniyor"

İngiliz Telegraph: "Türkiye'nin Başkenti Ankara'da büyük bir saldırı meydana geldi, ölü ve yararlılar var"

İsrail Haaretz Gazetesi: "Türkiye'nin başkentinde patlama meydan geldi. Çok sayıda ölü var"

İspanyol El Pais: "Ankara'nın merkezinde meydana gelen patlama çok sayıda kişinin ölümüne yol açtı. Büyük bir ihtimalle araba ile yapılan patlama olayı Güven parkın yakınlarında gerçekleşti"

Görgü tanığı: Bir araç, içinde bulunduğumuz otobüse çarpıp patladı

Ankara’da en az 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda bomba yüklü aracın çarparak infilak ettiği belirtilen otobüste bulunan bir görgü tanığı patlaman anını anlattı.

Yaralı ve şokta olduğu görülen şahıs, bir arabanın otobüse yaklaştığı sırada şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

Hastanelerde tüm izinler iptal

Hastanelerde tüm izinler iptal edilirken, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı kan ihtiyacı bulunmadığını, stokların yeterli olduğunu duyurdu.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan,TC  İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldı

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılay'daki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. TC Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Park'taki patlama haberi akabinde TC İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü. TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmesinde, ölü ve yaralıların da olduğu patlamaya ilişkin TC İçişleri Bakanı Ala'dan bilgi aldığı kaydedildi.

 

DAVUTOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

TC Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlama dolayısıyla bir toplantı yapılacağı bildirildi.

 

Sosyal medyada patlama yerinden geçildiği belirtilen görüntülerde birkaç yerde yanan araçlar görüldü. Siren sesleri duyuldu. Metro girişinin tahrip olduğu anlaşıldı. Etraftaki binalarda da hasar oluştuğu bildirildi.

 

ABD elçiliği uyarmıştı

ABD’nin Ankara elçiliği dün vatandaşlarını şehir merkezinde bir olası bir terör saldırısına kaşı uyarmıştı.

Ankara’da son olarak 17 Şubat’ta bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, 28 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı TAK adlı örgütün gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

10 Ekim’de Ankara Garı’nın önünde meydana gelen patlamada da 107 kişi hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırının failinin IŞİD militanı olduğu anlaşılmıştı.

ÖLÜ SAYISI 34 OLDU

(Saat: 23:00)

Ankara'nın kalbindeki bombalı saldırı sonrası TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu bakanlar ve bürokratlarla acil toplantı yaptı. Toplantı sonrası TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhtemelen en az 2'si saldırgan olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

TC Sağlık Bakanı, can kayıpları ve yaralılarla ilgili bilgileri güncelledi. Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre saldırıda 30'u olay yerinde olmak üzere 34 kişi can verdi, 125 kişi yaralandı. Yaralılardan 19'unun durumu ciddi, 7 hasta ameliyatta. Sağlık Bakanı bu 26 yaralı dışındakilerin hafif yaralı olduğunu, bu gece taburcu edilebileceklerini söyledi.

TİB'den Ankara görüntülerine sosyal medya engellemesi

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Kızılay'daki terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaşılan yaralı veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntülere erişimin engellenmesi kararı aldı.

ÖLÜ SAYISI 37 OLDU

(14 Mart, Satt: 09:30)

Ankara Kızılay'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 37'ye yükseldi. 15'i yoğun bakımda olmak üzere 71 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

ARAÇLA İLGİLİ BİLGİLERE ULAŞILDI

Öte yandan, yapılan incelemeler sonucu intihar saldırısında kullanılan bomba yüklü aracın markası, modeli ve şase numarasının belirlendiği de kaydedildi.

ntv/bbctürkçe/cnntürk/diken.com.tr/reuters/ap

 

Bu haber toplam 4894 defa okunmuştur