1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçılarından unutulmaz konser
Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçılarından unutulmaz konser

Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçılarından unutulmaz konser

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları “Yeni Yıl Konseri” verdi.

A+A-

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs’a gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları “Yeni Yıl Konseri” verdi. 

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden 8 sanatçının yer aldığı konserin ilki UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Opera ve enstrüman sanatçıları, ikinci konseri ise Levent Schools/ Kindergarten gösteri salonunda verdi.  Sanatçılar her iki konserde de seslendirdikleri 16 eser ile dinleyecilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim’in yanı sıra akademik yönetim kadrosu ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı UKÜ’deki konserde tam anlamıyla müzik şöleni sunuldu. “Papatya Gibisin”, “Kalamış”, “Dicitencello Vuie”, “Don’t Cry For Me Argentina”, “Gökte Yıldız Ay Misun”, “Aşkın Kanunu” ve “Dillirga” gibi parçalara yer veren sanatçılara dinleyicler de alkış tutarak eşlik etti. UKÜ’deki konserde ayrıca Kıbrıs Türküsü “Dillirga” istek üzerine ikinci kez seslendirildi.    

Halka açık olarak Levent Schools/Kindergarten gösteri salonunda gerçekleşen ikinci konsere yurttaşların ilgisi yoğun oldu. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları UKÜ’deki konserde olduğu gibi sırasıyla 16 eseri seslendirdi. Kıbrıslı müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatan sanatçılara her iki konserin ardından UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim tarafından çiçek ve içinde UKÜ ambleminin de bulunduğu Lefkara işi motifli çerçeve takdim edildi.

Konser sonrası UKÜ Haber Ajansı’na konuşan soprano sesli devlet sanatçısı Gül Seçkin ve bariton sesli sanatçı Serkan Karadere, kendilerini çok iyi ağırlayan UKÜ yönetimine teşekkürlerini iletti. Sanatçılar ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta böyle bir konser verdikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını ve tekrar gelmek istediklerini söyledi.

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur