1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Anayasal hakka’, otel güvenliği engeli!
‘Anayasal hakka’, otel güvenliği engeli!

‘Anayasal hakka’, otel güvenliği engeli!

Anayasal Hakkı’nı kullanarak ‘denize ücret ödemeden’ girmek isteyen bir grup, Cratos Otel tarafından engellendi.

A+A-

Meltem SONAY

Anayasal Hakkı’nı kullanarak ‘denize ücret ödemeden’ girmek isteyen bir grup, Cratos Otel tarafından engellendi.
Cratos Otel tarafından işletilen plaja anayasal haklarını kullanarak giriş ücreti ödemeden denize girmek isteyen yurttaşlar, ‘Cratos Otel Güvenliği’ne takıldı.

‘Müdahale edildi, polis çağırıldı…’
Denize girmek üzere olan yurttaşlara engel olmaya çalışan Cratos güvenliğinin, denize ilerleyen yurttaşlardan birini itmesi üzerine, denize girmek isteyen grup anayasal haklarını gasp edildiği ve fiziki müdahale yapıldığı için polis çağırdığı öğrenilirken, Cratos Otel Güvenlik Görevlileri, basını da engelledi.

“Tesisin imkânlarından faydalanmadan denizden faydalanmak istedik”
Otel çıkışında yaşananlarla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren yurttaşlar yaşananları şöyle özetledi:
“Bugün pek çok hafta sonu yaptığımız gibi, ailemizle arkadaşlarımızla denize geldik ve anayasal hakkımızı, yasalardaki hakkımızı kullanarak ücret ödemeden denize girmek, tesisin imkânlarından faydalanmadan denizden faydalanmak istedik.
Fakat Cratos’un önce güvenlik görevlileri, sonra otel personeli bize böyle bir hakkımız olmadığını, buradan denize girilemeyeceğini, buranın Cratos’un malı olduğunu söyledi.”

“Anayasal hakkımızı polis de savunmadı”
“Bunun üzerine olumsuz bir atmosfer yaşanmaması için biz polisi aradık ve polisten bu anayasal hakkımızı kullanmak için bize yardımcı olmasını istedik. Polis bir süre bizi beklettikten sonra geldi fakat polis de yurttaşların bu anayasal hakkını, yani, ‘100 metrelik kıyı şeridi içerisine girmenin ücrete tabi tutulamayacağı’ konusundaki en temel Anayasal hakkımızı polis de savunmadı.
Polis, ‘gelin şikâyetinizi verin, karakola buyurun, daha sonra araştırmasını yaparız, burası özel mülk olabilir’ gibi aslında mesnetsiz bir takım beyanatlarda bulundu.”

“Her türlü yasal, meşru mücadelemize devam edeceğiz”
“Polisin de bizim haklarımızı savunmaması üzerine biz de Cratos’u terk ettik ama her türlü yasal, meşru mücadelemize devam edeceğiz. Gerek hukuksal yolla, gerekse polise gidip tekrar şikâyette bulunarak, gerekse de yurttaşları Cratos’a gelip Anayasal hakkını kullanmak üzere buraya gelemsini için çağrı yaparak önümüzdeki günlerde bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Buranın özel mülk olması Anayasa’ya göre mümkün değildir çünkü 100 metre kıyı şeridi hiçbir şekilde özel mülk olamaz”.

Polis olay yerine gitti…
Denize girmek isteyen yurttaşların ihbarı üzerine polis olay yerine gitti. Polis, yurttaşları şikâyette bulunmaları için karakola davet etti.
KKTC Anayasası, “Plajlar kamuya aittir, vatandaşların 100 metrelik kıyı şeridine girişi kimse tarafından engellenemez ve ücrete tabii tutulamaz” diyor.

BASINA DA ENGEL!

Polisin de intikal ettiği olayla ilgili haber yapmak için Cratos Otel’e giden YENİDÜZEN de, ‘otel güvenliğince’ engellendi.
Cratos Otel Güvenlik Personeli, içeriye girip olayı görüntülemek ve bilgi almak isteyen basın mensuplarını ‘buradan giremezsiniz, görüntü de alamazsınız’ diyerek uzaklaştırmaya çalıştı.
Yenidüzen, plajdan ayrılmak üzere olan yurttaşlarla tesisin plaj girişinde girişte karşılaştı, olayla ilgili bilgi aldı.

Bu haber toplam 2880 defa okunmuştur