1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Anavatan sözü Kıbrıslı Türkleri rahatsız etmez”
Anavatan sözü Kıbrıslı Türkleri rahatsız etmez”

"Anavatan sözü Kıbrıslı Türkleri rahatsız etmez”

Türkiye-KKTC Dostluk Grubu Başkanı Öz, KKTC’yle ilgili konuştu

A+A-

 

 

Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, TBMM İdare Amiri, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kıbrıs’ın, anavatan ve KKTC halkının büyük bir bedel ödemesiyle bugünlere geldiğini, dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının, hiçbir zaman anavatan sözünden rahatsız olmadığını söyledi.

Öz, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'in barış ve dostluk denizi olması için Kıbrıs sorununun çözümüne dış politikada öncelikli yer verdiğini ifade etti.

AKINCI’YI KUTLADI

Faruk Öz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'yı kutladı ve görevinde başarılar dileyerek, Türkiye'nin tüm KKTC hükümetleri, Cumhurbaşkanları ve siyasi partileriyle şimdiye kadar sürdürülen güven ve kardeşliğe dayalı diyaloğun, Akıncı döneminde de devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs konusunda her açıdan sorumluluklarının farkında olan Türkiye'nin, anavatan ve garantör olarak üzerine düşen hak ve yükümlülükleri titizlikle yerine getirdiğini ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğini belirten Öz, "Bugün biz ülke olarak; KKTC ekonomisine her yıl kayda değer bir mali katkı yapmanın yanı sıra, KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaya yönelik ekonomik programın uygulanması ve KKTC'nin ihtiyaç duyduğu kalkınma projelerinin finansman ihtiyacının karşılanması için samimi bir çaba ortaya koymaktayız" dedi.

Öz, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'in barış ve dostluk denizi olması için Kıbrıs sorununun çözümüne dış politikada öncelikli yer verdiğini kaydetti.

Kıbrıs'ta iki halkın asli kurucu iradeleri ve siyasi eşitlikleri temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması noktasında, Türkiye'nin garantör ülke olarak yapıcı katkı sunmaya devam edeceğine işaret eden Öz, "Sayın Mustafa Akıncı dönemi ve sonrasında da anavatan Türkiye, her zaman Kıbrıslı Türk kardeşlerinin yanında olacak ve her koşulda, uluslararası platformda parlamento ve diplomasi ölçeğinde KKTC'nin meşru çıkarlarını savunmaya devam edecektir" diye konuştu.

Ömer Faruk Öz, "Anavatan-yavru vatan" tartışması ile ilgili soru üzerine, Türkiye'nin KKTC'nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu ve uluslararası alanda tanınır bir devlet olması için AK Parti hükümetleri döneminde büyük bir gayret gösterildiğini söyledi. Öz, şöyle konuştu:

“ANAVATAN BİR GÖNÜLDÜR”

"Anavatan bir gönüldür. Kıbrıs, anavatan ve KKTC halkının büyük bir bedel ödemesi ile bugünlere gelmiştir, dolayısıyla Kıbrıs Türk halkı, hiçbir zaman anavatan sözünden rahatsız olmaz.

Genel seçimler öncesinde Türkiye'de siyaseti dizayn etmek isteyen uluslararası üst akıllar, Kuzey Kıbrıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve seçim sonrasında yeni seçilen Cumhurbaşkanının söylemleriyle, belki Türkiye'deki seçimler noktasında farklı bir algı oluşturmaya çalışıyor olabilirler. Sayın Akıncı'nın da 7 Haziran'dan sonra güçlü bir şekilde tekrar iktidara gelecek AK Parti ile en yakın çalışma mesaisi içerisinde olacağından zerre kadar kuşkumuz yoktur.

 

(AA)

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur