1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Anastasiadis'ten basın toplantısı
Anastasiadis'ten basın toplantısı

Anastasiadis'ten basın toplantısı

Anastasiadis, “Amacımız ve hedefimiz sunduğumuz öneriler çerçevesinde üçüncü ülkelerin bağımlılığı olmadan gerçekten bağımsız ve egemen, Avrupa topluluk müktesebatına tam uyumlu, barış ve huzur içinde bir arada yaşamak..."

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Anastasiades basın toplantısı düzenledi, Kıbrıs konferansı hakkında bilgi verdi  
 


 
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, pazartesi akşamı Başkanlık Sarayında düzenlenen basın toplantısı sırasında İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında yer alanı Kıbrıs konferansındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.
 
Anastasiades, açılış konuşmasında, Kıbrıs hükümetinin gelecek günlerde yabancı ülkelerin liderleri,  BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile Avrupa Konseyi üyelerine birer mektup göndererek veya diplomatik misyonları yoluyla bir bilgilendirme kampanyası başlatacağını açıklandı.
 
Bu arada Ulusal Konsey ile istişarelerde bulunacağını ifade eden Nikos Anastasiades,  Yunanistan hükümeti ile de gelecek adımları belirlemek amacıyla işbirliğinde bulunacağını belirtti.
 
Anastasiades konuşmasında,  Crans- Montana’daki olumsuz sonucunun Kıbrıs Rum tarafının sorumluluğu olduğu konusunda kötü amaçla mesajla verenler ve özellikle Türkiye’ye “Kıbrıs Rum tarafı BM Genel Sekreteri’nin parametreler çerçevesinde bir çözüm bulunması için müzakerelerde bulunması hazırdır” iddiasını ortaya koydu.
 
Anastasiades, müzakerelerin yapılması için düşünelerini şöyle açıkladı;

“Bir: çözümün ilk günden itibaren müdahale hakkı dâhil Garanti ve İttifak Antlaşmalarının sona ermesi.
 
İkincisi: sunduğumuz kapsamlı öneri temelinde çözümün uygulanması ve izlenmesi için etkili bir mekanizmanın uygulanması 
 
Üçüncü: sunduğumuz öneri üzerinde yabancı orduların bütünüyle ayrılması için bir takvim üzerinde mutabakat sağlanmalıdır” dedi.
 

Anastasiadis, 
“Amacımız ve hedefimiz sunduğumuz öneriler çerçevesinde üçüncü ülkelerin bağımlılığı olmadan gerçekten bağımsız ve egemen, Topluluk müktesebatına tam uyumlu, barış ve huzur içinde bir arada yaşama ve tüm vatandaşları için gelecek için bir prespektif yaratmayla çağdaş bir devlet oluşturmaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
Etiketler :