1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiadis’in makalesi…
Anastasiadis’in makalesi…

Anastasiadis’in makalesi…

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kathimerini gazetesinde yer alan makalesinde, 2015 yılının kalkınma yılı olacağını belirtti.

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kathimerini gazetesinde yer alan makalesinde, 2015 yılının kalkınma yılı olacağını belirtti.

Habere göre Anastasiadis makalesinde, ekonomik açıdan dramatik bir yıl olan 2013’ün devamındaki 2014 yılının ise zorlu bir test niteliğinde olduğunu ifade etti.

2014 yılı içerisindeki ekonomik gelişmelere ayrıntılı bir şekilde makalesinde yer veren Anastasiadis, 2015 yılının ekonomik açıdan olumlu bir şekilde gelişmesi temennisinde bulundu.

Ülkenin, siyasi, ekonomik ve enerji istikrarı unsuru haline gelebilmesi için, adanın yeniden birleşmesi gerektiğini ifade eden Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın jeopolitik rolünün geliştiği; bu bağlamda Türkiye’nin, gerilimi artırmak için seçtiği zamanın tesadüf olmadığını ileri sürdü.

Doğal zenginliğin devlete faydalarının ise meşru vatandaşlarının bütününe ait olduğunu yineleyen Anastasiadis, doğal zenginliğin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin, egemenlik hakları aleyhine yeni oldu bittiler yaratılması için bahaneyi teşkil etmemesi, bunun aksine, doğal zenginliğin Kıbrıs sorununun en kısa zamanda çözümlenmesi için teşvik olması gerektiğini ifade etti.

Yunanistan’ın ve uluslararası hukuk ilkelerine saygı duyan ülkelerin destek ve dayanışmasıyla, egemenlik haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade eden Anastasiadis, Türk “meydan okumalarına” karşı kararlılıkla tepki göstermeleri gerektiğini de belirtti.


“Strateji değişikliği fırsatı”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ankara karşısında strateji değiştirmesi gerektiği savunuldu.

Simerini gazetesi; “İşte Strateji Değişikliği Fırsatı” başlıklı manşet haberinde, Türk “saldırganlığının” ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki yeni “işgalinin”, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e strateji değiştirme olanağı sunduğunu yazdı.
Gazete, Anastasiadis’in, siyasi dinamiklerle uzlaşma içerisinde, strateji değiştirme, ekonomiyi iyileştirme, savunmayı güçlendirme ve Güney Kıbrıs’ın güvenliğini garanti altına alma konusunda eşsiz bir fırsata sahip olduğunu öne sürdü.

Gazete, ilgili haberinin “Anastasiadis, Hangi Koşullar Altında Müzakerelere Dönebilir” alt başlığı altında ise Anastasiadis’in elindeki “silahlara” değindi.

Gazete, bu “silahları”; “müzakerelerin sağırlar diyaloğu çerçevesinde yapılması, Ortak Açıklama, Anastasiadis’in halk önünde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin savunulmasına ilişkin olarak Anayasa’ya inancı konusunda yemin etmesi” şeklinde sıralarken, Anastasiadis’in bunları görmezden gelmemesi gerektiğini yazdı.

(tak)

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur